Pericolul ascultării superficiale de Cuvântul Lui Dumnezeu
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/09/2019
    12345678910 0/10 X

„Semănătorul seamănă Cuvântul. Cei înfăţişaţi prin sămânţa căzută lângă drum sunt aceia în care este semănat Cuvântul, dar, după ce l-au auzit, vine Satana îndată şi ia Cuvântul semănat în ei.” (Marcu 4:14-15)

 

Diverse tipuri de pământ în această pildă a Lui Hristos, cu privire la semănător, reprezintă prin sine inimile oamenilor, și felul în care primesc Cuvântul.

 

Când oamenii arată că sunt pregătiți să asculte Cuvântul Lui Dumnezeu, una din pericolele existente – pericolul ascultării superficiale de Cuvântul Lui Dumnezeu, când predica nu te atinge, și prin urmare, ești nepăsător (nepăsătoare) și insensibil(ă) față de ea.

 

Diavolul cu perseverență umblă în jurul acestor oameni, care sunt niște ascultători, cărora nu le pasă de Cuvânt, la fel precum păsările cerului se află lângă semințele, care au căzut pe drum. El foarte rapid vine și ia de la acești oameni, ceea ce-au auzit. Și ei rămân neroditori!

 

James Packer (teolog creștin și scriitor) odată a zis: „Dacă aș fi diavol, una din primele scopuri ar fi, să le pun piedică oamenilor să studieze Biblia. Știind că anume Cuvântul Lui Dumnezeu îi învață să-L cunoască, să-L iubească și să-L slujească pe Dumnezeul Acestui Cuvânt, aș fi făcut tot posibilul, pentru ca să-i înconjor cu așa spini spirituali, și cu așa lațuri, care să fie în stare să le sperie. Cu orice preț, aș fi dorit să-i țin departe de cugetarea disciplinată asupra Cuvântului, pentru ca ei să nu primească înțelegerea deplină, cu privire la ceea despre ce se vorbește.”

 

Să ne întrebăm, cugetând cu privire la propria infertilitate spirituală în viață sau într-o anumită sferă a acesteia. Ceea ce-a fost spus mai sus, nu este oare problema ta? Oare n-ai o atitudine superficială față de Cuvântul Lui Dumnezeu? Oare inima mea nu se aseamănă cu un drum, care este disponibilă pentru toți trecătorii, dar care nu este disponibilă pentru primirea Cuvântului Lui Dumnezeu? Oare nu sunt un ascultător uituc? Oare nu sunt eu acest ascultător, care nu este atent, și care este fără pricepere, care „îi dă de lucru diavolului” și care pierde ceea ce-a auzit?

 

  • Domnul meu și Dumnezeul meu! Mă simt trist să recunosc, cât de multe semințe prețioase ale Cuvântului Tău au fost pierdute, și au fost semănate în zadar. Recunosc că eu sunt vinovat(ă), ci nu Cuvântul. Înțeleg că vine ziua, când va trebui să dau socoteală pentru toate predicele, pe care le-am omis. Te rog ai milă de mine, Dumnezeule! Doresc foarte mult să beneficiez, să experimentez puterea și acțiunea Cuvântului Tău viu! Schimbă-mi inima mea după bunătatea Ta cea mare! Ajută-mă să fiu atent(ă) și sensibil(ă) la Cuvântul Tău, pentru ca să-L pot înțelege și pentru ca să pot aduce roade! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca



„... primiţi cu blândeţe Cuvântul sădit în voi, care vă poate mântui sufletele.” (Iacov 1:21)


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 519
Opțiuni