Dumnezeu sprijină pe aceia, care pe deplin sunt predați Lui
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 22/08/2019
    12345678910 0/10 X

 

2 Cronici 16:9 „Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui.”

 

În Biblie există o istorie interesantă, despre un om pe nume Elcana. El a trăit pe timpul, când judecător în Israel era Eli. Eli avea doi fi, Hofni și Fineas, care de asemenea au fost preoți, dar ei au fost oameni răi. Din Elcana s-a născut prorocul Samuel, care l-a uns ca împărat pe Saul și pe David. Samuel a fost unul dintre cei mai remarcabili proroci și preoți în Israel. Dar să privim, ce putem să învățăm de la Elcana cu privire la credincioșie.

 

1 Samuel 1:1-3 „Era un om... numit Elcana... El avea două neveste: una se numea Ana, iar cealaltă, Penina. Penina avea copii, dar Ana n-avea. Omul acesta se suia în fiecare an din cetatea sa la Silo, ca să se închine înaintea Domnului oştirilor şi să-I aducă jertfe. Acolo se aflau cei doi fii ai lui Eli, Hofni şi Fineas, preoţi ai Domnului.”

 

În fiecare an Elcana se ducea la Silo, ca să aducă jertfe și să se închine înaintea Lui Dumnezeu. Iată, literalmente, trei gânduri din această istorie.

 

1. Elcana a continuat să se închine și să aducă jertfe Lui Dumnezeu, chiar dacă nu a văzut, ceea ce atât de mult s-a așteptat să aibă loc în viața lui. Soția lui iubită, a fost stearpă. În lege a fost o făgăduință, că nu va exista vreo femeie stearpă în pământul tău (Deuteronom 7:14). Dar, indiferent de aceea, că la prima vedere părea că Domnul tace, în fiecare an, Elcana a continuat să se suie la Silo, ca să aducă cu stăruință jertfe.

 

Nu înceta și tu să te închini cu o dragoste jertfitoare înaintea Lui Dumnezeu, chiar dacă așteptările tale încă nu s-au împlinit! ? Nu înceta să te închini înaintea Lui Dumnezeu, chiar dacă pare, că El tace!

 

2. Elcana, se ducea la Silo, ca să aducă jertfe, știind că preoți acolo, erau Hofni și Fineas. Acești doi oameni aveau poziții duhovnicești înalte, dar au fost niște oameni răi.

 

1 Samuel 2:12-13,17, 22 „Fiii lui Eli erau nişte oameni răi. Nu cunoşteau pe Domnul. Ei nu cunoșteau, care era datoria lor de preoți față de popor... Tinerii aceştia se făceau vinovaţi înaintea Domnului de un foarte mare păcat, pentru că nesocoteau darurile Domnului. Eli era foarte bătrân şi a aflat cum se purtau fiii lui cu tot Israelul; a aflat şi că se culcau cu femeile care slujeau afară, la uşa cortului întâlnirii.”

 

Elcana ar fi putut să găsească o scuză mare, de a înceta să vină la Silo, pentru ca să se închine, dar Elcana, indiferent de aceasta, nu a încetat să se suie la Silo, ca să se închine Domnului.

 

Nu înceta să te închini Domnului, chiar dacă vei întâlni oameni fățarnici și răi! Nu înceta să-I rămâi credincios (credincioasă) Domnului!

 

3. Odată, când încă o dată Elcana a venit la Silo, cu toată familia sa, pentru ca să se închine Lui Dumnezeu, soția sa Anna, care de asemenea avea o inimă predată Lui Dumnezeu, a primit o promisiune de la preotul Eli: 'Du-te în pace, şi Dumnezeul lui Israel să asculte rugăciunea pe care I-ai făcut-o! ' (1 Samuel 1:17)

 

Lui Dumnezeu Îi place să binecuvânteze oameni, care, indiferent de greutăți, obstacole, și ispite, nu încetează să se încreadă în Dumnezeu, și să-I rămână credincioși!

 

Și chiar dacă nu toate așteptările noastre se vor împlini aici pe pământ, totuși, laudă Lui Dumnezeu pentru binecuvântările Lui duhovnicești, cerești, pe care le-a predestinat pentru credincioșii în Hristos! Căci în Hristos, în Fiul Său, sunt concentrate toate felurile de bogății duhovnicești posibile! „Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos.” (Efeseni 1:3)

 

Dacă ești în Hristos, aceste bunătăți deja îți aparțin! Dar dacă încă nu ești în Hristos, atunci unește-te cu El prin credință, pentru ca să nu pieri pentru totdeauna, și pentru ca să obții binecuvântările, care sunt dăruite celor credincioși!

 

Da, locul, unde se vor implementa aceste binecuvântări – în cer, ci nu pe pământ. Prin urmare, este vorba de binecuvântări duhovnicești, ci nu materiale; cerești, ci nu pământești; veșnice, ci nu vremelnice!

 

Să nu disperăm, din cauza că nu avem toate bunătățile pământești!

Fie ca inima noastră să fie supraplină de entuziasm și de recunoștință la adresa Lui Dumnezeu, pentru plinătatea binecuvântărilor harului Lui (dar nemeritat) în ceruri! Nu înceta să te închini Dumnezeului nostru generos, în calea spre cer! Inima ta să fie pe deplin predată Lui! Dumnezeul Cel atotputernic să te sprijine cu mâna Lui cea atotputernică! În numele Domnului Iisus Hristos. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

„Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui... ” (2 Cronici 16:9)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 408
  • Export PDF: 3
Opțiuni