Spune hotărât(ă) „NU!” la ispită
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 17/08/2019
    12345678910 0/10 X

„Pleacă, Satano”, i-a răspuns Isus. „Căci este scris: ‘Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.’” Atunci, diavolul L-a lăsat... (Matei 4:10-11)


 

Trebuie să ne închinăm doar Lui Dumnezeu! După ce Iisus a afirmat aceasta, diavolul L-a lăsat. El L-a lăsat, căci nu avea ceva în El, nu era nimic de ce s-ar fi putut ține.


 

Cineva bine a observat: „Puterea diavolului constă în aceea, că el atacă dinăuntru și distruge rezistența noastră. El găsește aliați, și folosește ca armă gândurile și dorințele noastre ascunse.”


 

Să veghem și să facem „orice gând rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5)!


 

Dintr-o mărturie și învățătură: 'Cunosc un slujitor al bisericii, care la vârsta de 50 de ani și ceva, călătorea foarte mult. Odată, când călătorea prin Europa, a întâlnit o femeie tânără, care după cuvintele lui, ardea într-adevăr pentru Domnul. Duhul Sfânt l-a avertizat: „Este o capcană – acum pleacă! Nu te mai întâlni cu ea, ba chiar nici nu mai vorbi cu ea. Pune capăt la aceasta! '”


 

Dar slujitorul a motivat: “Ea înțelege slujirea mea mai mult, decât oricine altcineva. Desigur, nu este ceva groaznic, dacă pur și simplu voi vorbi.” La urma urmei acest om și-a părăsit soția, și s-a căsătorit cu acea femeie tânără. El de la început știa că toate acestea erau ceva greșit, dar el s-a jucat cu gândul, de a se căsători cu o femeie mai tânără decât el – și mai înainte ca să înțeleagă aceasta, el a fost prins în capcană.


 

Omul acesta și-ar fi putut păstra cinstea și ar fi putut să-și petreacă zilele, care i-au mai rămas în lumina slavei Lui Dumnezeu. Dar, din cauza că nu a folosit oportunitatea, de a spune îndată ispitei un „Nu!” hotărât – el a pierdut toate acestea.


 

Oprește îndată orice oportunitate de a cădea în ispită!


 

Timpul când trebuie să oprești ispita – atunci când apar primele semne că va apărea. Acesta este timpul potrivit, când trebuie să spui un NU ferm și hotărât! „Nu, diavol! Nu, firea pământească!” Îndată ia partea Lui Dumnezeu în lupta cu păcatul. Nimic nu-l va impune pe diavol să fugă mai repede, în afară de un „Nu” hotărât și definitiv, atunci când atacă pentru prima dată.


 

  • Doamne Iisuse! Scriptura vorbește: „Şi prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi.” (Evrei 2:18) Tu Însuși ai fost ispitit foarte tare, și n-ai păcătuit. Îi poți ajuta pe cei, care întâlnesc diverse ispite în viață! Înțelegi lupta lor, și cunoști cum să vorbești cu un suflet întristat și ispitit! Ajută-mă să-ți fiu supus(ă) și salvează-mă de la cădere duhovnicească, ajută-mă să mă împotrivesc ispitelor, iar atunci când apar primele semne ale ispitei, să spun un „Nu!” ferm și hotărât! În numele Tău mă rog, Domnul meu. Amin.


 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca


 

„Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul este plin de râvnă, dar trupul este neputincios.” (Marcu 14:38)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 435
  • Export PDF: 3
Opțiuni