Domnul cunoaște ce este cel mai bun pentru noi, și face aceasta!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 13/08/2019
    12345678910 0/10 X

 

Când punem la îndoială faptul, că Iisus dorește și are abilitatea să facă ceea ce este cel mai bun pentru noi, atunci aceasta zdrobește inima Lui Iisus! Biblia ne vorbește foarte clar, de exemplu cum Domnul într-un chip minunat a avut grijă de femeia moabită, pe nume Rut. Rut L-a iubit pe Dumnezeul lui Israel, ca pe Dumnezeul ei. Ea i-a zis soacrei sale Naomi: „poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu.” (Rut 1:16)

 

Domnul a iubit-o pe Rut, și i-a deschis toate ușile înaintea ei. Ea a fost săracă, și trebuia să strângă spice pe câmp, în urma secerătorilor, dar Scriptura ne vorbește: „Şi s-a întâmplat că ogorul acela era al lui Boaz... ” (Rut 2:3). Aceasta nu a fost așa cum se vorbește în lume, „din întâmplare.” A fost Domnul, înfăptuind ceea, ce El știa, că este cel mai bun pentru Rut!

 

Rut pur și simplu L-a iubit pe Domnul – și-a pus speranța în El. Și Dumnezeu a avut un om foarte bogat, pe care l-a rânduit să fie soțul ei. Boaz a văzut-o pe Rut pe câmp, și deodată a recunoscut-o: „Ea se deosebește prin ceva, prin ceva se deosebește.” Inima lui era captivată!

 

Ce istorie minunată de dragoste, ce împrejurări nemaipomenite au slujit la începutul ei. Rut s-a căsătorit cu acest om evlavios. Dacă Domnul a făcut aceasta pentru Rut, oare nu va face aceleași lucruri pentru noi, Mireasa Lui proprie, în toate împrejurările noastre? Căci, noi ca și biserică, suntem logodiți cu Iisus Hristos. Apostolul Pavel a scris creștinilor din Corint: „... v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată.” (2 Corinteni 11:2)

 

Îl avem pe Acela, Care este mai bogat și mai măreț decât Boaz. El deține o mulțime de vite, care trăiesc pe mii de dealuri, El cunoaște totul și poate totul – și El Își iubește Mireasa Sa! Domnul face ca toate lucrurile din viața ta să lucreze spre binele absolut al tău. Și aceasta îi face o plăcere foarte mare. Chiar dacă trec prin încercări și suferințe, fiecare om, care este preaiubit de Iisus, primește atenția Lui deplină!

 

Din păcate, nu întotdeauna ne odihnim în aceasta. Se întâmplă că ne îndoim, că El lucrează tot timpul, și face ca toate lucrurile să lucreze spre binele nostru. Privim la împrejurările noastre și nu-L vedem la lucru... Probabil, nimic nu-I rănește inima mai mult decât aceasta!

 

Pavel descrie Mireasa Lui Hristos: „slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta” (Efeseni 5:27). Așa va fi Mireasa înaintea Lui Iisus. Cuvântul „zbârcitură” în acest loc semnifică „rid” sau „încrețitură a pielii” precum o încrețitură a sprâncenilor pe fața cuiva. Aceasta vorbește despre îngrijorare, despre tulburare interioară. Și Pavel vorbește, că Mireasa Lui Iisus, nu va avea vreo „zbârcitură” sau „vreo pată”!

 

Mireasa Lui Hristos se odihnește în dragostea Lui. Ea este convinsă, că El știe, unde este, cum se simte, prin ce trece, ce este cel mai bun pentru ea. Iar dragostea lui îi dă pace și mângâiere. Ea cunoaște, că El nu va permite nimic, ce o va distruge, sau care o va despărți de El. El o va proteja, căci a zis: „Este a Mea!” Este ceea ce Iisus Îți spune chiar acum: „Ești al Meu (a Mea)! Și poți să crezi, că voi face tot ce va fi pentru binele tău suprem.”

 

Să nu zdrobim inima Lui Iisus prin îndoială în inimă cu privire la El, cu privire la dragostea Lui față de noi! Să ne încredem în El, chiar și atunci, când „nu se vede” ceea, ce face El pentru noi!

 

  • Dumnezeul drag, iartă-mă pentru că m-am îndoit în dragostea Ta măreață față de mine. Nu doresc să manifest negligență față de Tine, Cel, Care lucrezi asupra mea, ca să fiu curat(ă) și perfect(ă), ca să mă înfățișez înaintea Ta fără vreo pată și fără vreo zbârcitură! Nu doresc să mă îngrijorez și nu doresc ceva, care Îți murdărește Mireasa Ta! Cred, că îmi vei purta de grijă, și mă vei păzi, căci fac parte din Biserica Ta, iar Ea este logodită cu Tine! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 495
  • Export PDF: 3
Opțiuni