Când sunt întrebări, dar nu sunt răspunsuri
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/08/2019
    12345678910 0/10 X

 

Biblia ne vorbește, că există suferințe, care vin în viața celui neprihănit. David a scris: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea.” (Psalmul 34:19) Observă, David nu spune, că izbăvirea noastră va veni pe neașteptate sau imediat. El doar spune, că ea va avea loc! În multe cazuri, vindecarea noastră, poate să vină peste o vreme, ca răspuns la rugăciuni, ca urmare a speranței și credinței noastre.

 

Dar atunci, când aștepți această izbăvire, poți nu doar o singură dată să pui această întrebare: „Doamne, Tu știi că Te iubesc. Credința mea în Tine este tare. Dar această încercare continuă și continuă, și nu știu, cât voi mai putea răbda. Când, Doamne, se va finisa această încercare?”

 

Desigur, nu este păcat să-L întrebi pe Dumnezeu, de ce este nevoie de toate aceste suferințe, cât vor mai dura aceste necazuri. Dar doresc să spun, că putem să încetăm să întrebăm – căci Dumnezeu, mai degrabă, că nu ne va răspunde la astfel de întrebări. „... El nu dă socoteală fiecăruia de faptele Lui?” (Iov 33:13)

 

David a întrebat sincer: „Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? ... Pentru ce mă uiţi? Pentru ce trebuie să umblu plin de întristare sub apăsarea vrăjmaşului? ... Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu?” (Psalmul 5,9, 11) Noi cunoaștem că Dumnezeu, l-a iubit pe David, dar Scriptura nu vorbește nimic cu privire la răspunsurile, pe care i le-a dat Domnul lui David.

 

Pe Iisus Însuși L-au numit „om al durerii şi obişnuit cu suferinţa,” (Isaia 53:3) Când era răstignit pe cruce, și suferea, El a întrebat: „... Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27:46) Dar nicăieri în Biblie nu citim despre răspunsul Lui Dumnezeu, la această întrebare, pe care I-a adresat-o Fiul Său Preaiubit.

 

Un lucru este evident, că Hristos înțelege toate întrebările noastre, căci El cunoaște pe deplin, despre suferințele noastre omenești.

 

Eu cred, că odată, când vom ajunge în cer, Dumnezeu ne va explica totul. Acolo în veșnicie, în slavă, Tatăl nostru ne va descoperi tot planul Său minunat, pe care l-a avut pentru noi, în vremurile noastre de suferință și de durere. El îți va arăta, cum ai primit răbdare, pentru ca să poți răbda toate aceste încercări; cum te-ai învățat să ai compasiune față de ceilalți; cum puterea Lui se făcea desăvârșită în slăbiciunile tale; cum ai cunoscut credincioșia Lui măreață, față de tine; cum ai devenit tot mai asemenea Lui Iisus... Vei avea o veșnicie întreagă, pentru răspunsuri la întrebările tale, și când El îți va descoperi totul, vei vedea, că toate acestea au fost parte a unui plan perfect, pe care l-a întocmit Tatăl iubitor, Care a știut, de ce este nevoie, ca tu, stând pe genunchi, să te apropii de El!

 

Domnul să te izbăvească de orice lucru rău și să te salveze pentru Împărăţia Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin (2 Timotei 4:18)

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

Niciodată, Dumnezeu, nu dă oamenilor ceva peste puterile lor. Chiar dacă durerea ta durează prea mult timp. Ai încredere în El. Totul va trece la vremea potrivită.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 515
  • Export PDF: 3
Opțiuni