Сând biruința este urmată de cădere
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/08/2019
    12345678910 0/10 X

Uneori se întâmplă, că cele mai mărețe victorii ale credinței, sunt urmate de căderi mărețe!

 

“... Ilie s-a suit pe vârful Carmelului şi, plecându-se la pământ, s-a aşezat cu faţa între genunchi... ” (1 Împărați 18:42)

“... s-a rugat din nou și cerul a dat ploaie... ” (Iacov 5:18) “Peste câteva clipe, cerul s-a înnegrit de nori, a început vântul şi a venit o ploaie mare... Şi mâna Domnului a venit peste Ilie... ” (1 Împărați 18:45-46) “Izabela a trimis un sol la Ilie să-i spună: ‘... voi face cu viaţa ta ce ai făcut tu cu viaţa fiecăruia din ei (prorocii lui Baal)’ Ilie, când a văzut lucrul acesta, s-a sculat şi a plecat, ca să-şi scape viaţa... a şezut sub un ienupăr şi dorea să moară zicând: ‘Destul! Acum, Doamne, ia-mi sufletul, căci nu sunt mai bun decât părinţii mei.’” (1 Împărați 19:2-4)

 

Probabil odată, și pe tine Dumnezeu te-a binecuvântat și a făcut în viața ta (sau prin tine) o lucrare minunată. Și iată ai început cuiva să-i mărturisești despre experiența ta, ce la urma urmei a devenit un îndemn pentru vrăjmaș de a acționa împotriva ta. Dar pentru aceasta credința ta nu a fost pregătită. Și din acel moment ai căzut din punct de vedere duhovnicesc, te-ai simțit pustiu, slab în fața greutăților noi, ce au apărut. Sufletul tău strigă în disperare: “Sunt mort (moartă) duhovnicește, și mă simt ca un fățarnic(ă). Nu sunt mai bun(ă) decât ceilalți. Se pare că niciodată nu voi comunica atât de strâns cu Dumnezeu precum în trecut.” Sau probabil ești sub presiunea acțiunii vrăjmașului, și Îl rogi pe Dumnezeu ca să te omoare, precum Ilie?

 

Dacă ai parte de ceva similar, atunci aduți aminte, cum Dumnezeu i-a răspuns la rugăciunea prorocului Ilie, care L-a rugat să-l omoare. ‘S-a culcat şi a adormit sub un ienupăr. Şi, iată, l-a atins un înger şi i-a zis: „Scoală-te şi mănâncă.” El s-a uitat şi, la căpătâiul lui, erau o turtă coaptă pe nişte pietre încălzite şi un urcior cu apă. A mâncat şi a băut... ’ (1 Împărați 19:5-6). Voia Lui Dumnezeu nu era, să-l omoare pe Ilie. Ea a fost: să-i dea putere lui Ilie, pentru ca să treacă peste aceste împrejurări!

 

Cât este de important ca și noi să ne întărim cu duhul și cu trupul! “Scoală-te și mănâncă!” Și ține minte: nu biruința ține pe om “pe picioare”, ci bunătatea Lui Dumnezeu!

 

Fie ca bunătatea Lui să fie îndreptată spre tine, în special, când nu-ți este ușor! El va porunci Îngerilor Săi – să te păzească în toate căile tale: “ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ți lovești piciorul de vreo piatră” (Psalmul 91:11-12)! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

Întrebare: De ce omul trebuie să slăbească, când trece prin nenumărate încercări?

Răspunsul: Pentru ca să fie în stare să se salveze de la mândrie, să se bizuie pe Hristos, și să-I fie recunoscător prin însuși respirația lui.

Paul Washer

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 416
  • Export PDF: 3
Opțiuni