AȘTEAPTĂ MAI DEPARTE, CA DUMNEZEU SĂ TE ÎNDRUME
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 27/02/2019
    12345678910 0/10 X

‚Să nu fiţi închinători la idoli, ca unii dintre ei, după cum este scris: „Poporul a şezut să mănânce şi să bea şi s-au sculat să joace.”’ (1 Corinteni 10:7)

 

 

Apostolul Pavel a citat capitolul 32, din cartea Exod. Moise se întâlnește cu Dumnezeu pe munte, și primește tablele, cu poruncile Lui Dumnezeu. Întâlnirea a durat mai mult, decât s-au așteptat oamenii, s-au plictisit, și-au pierdut interesul și au venit cu inițiativa aceasta la Aaron:

‚Poporul, văzând că Moise zăboveşte să se coboare de pe munte, s-a strâns în jurul lui Aaron şi i-a zis: „Haide, fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră, căci Moise, omul acela care ne-a scos din ţara Egiptului, nu ştim ce s-a făcut!”’ (Exod 32:1)

 

Iar Aaron a făcut un alt dumnezeu pentru acest popor, care este îndreptat spre rău, i-a făcut un vițel de aur, și aducând jertfe pentru acest dumnezeu, “Poporul a şezut de a mâncat şi a băut; apoi s-au sculat să joace.” (Exod 32:1-6) Ei, vorbind în limba noastră contemporană, “și-au comandat mâncare, ca să le fie adusă acasă, au început să privească vreun canal de televiziune pentru distracții și în tot același timp navigau pe internet, pe diverse portaluri păcătoase.”

 

Ei nu doreau să-l aștepte pe Moise (și pe Dumnezeu), și din cauza că erau nerăbdători și neînfrânați, au decis să se amuze cu alt ceva. Esența constă în aceea, că aceste distracții, au fost acel dumnezeu comod, și deșert, căruia ei s-au predat.

 

Te-ai dat bătut(ă), așteptând direcție din partea Lui Dumnezeu – pentru ca să aștepți Cuvântul Lui pentru împrejurările în care te afli, care te va ajuta să faci o decizie foarte importantă, pentru ca să-ți aducă vindecare, și împăcarea, pe care ai cerut-o – și ai decis să-ți îndrepți privirea spre ceva “mult mai interesant”?

 

Dumnezeule, Îți mulțumesc pentru avertizarea din adâncul veacurilor! Păzește-mi inima de necredință, de nerăbdare, pentru ca în “vremea când trebuie să trec prin pustiu” în viața mea, să nu împlinesc poftele firii mele pământești, să nu merg la distracții indecente (căci idolatria și purtarea necuviincioasă, imoralitatea – faptele firii pământești, Galateni 5:19,20) și să nu-mi pierd interesul față de calea Ta pentru viața mea! În numele Domnului Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” (Apostolul Iacov 1:12)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 802
  • Export PDF: 3
Opțiuni