Dacă suferi din cauza oamenilor, care s-au răsculat împotriva ta
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/07/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Doamne, ce mulţi sunt vrăjmaşii mei!

Ce mulţime se scoală împotriva mea!
Cât de mulţi zic despre mine:
„Nu mai este scăpare pentru el la Dumnezeu!” (Oprire)
Dar Tu, Doamne, Tu eşti scutul meu,
Tu eşti slava mea şi Tu îmi înalţi capul!” (Psalmii 3:1-3)

 

Aceste cuvinte sunt legate de acea vreme, când David fugea, pentru ca să salveze nu doar coroana sa, ci și viața sa, de la fiul său Absalom, care a hotărât să-l omoare. Oameni, care au hotărât să-l omoare, erau mulți, iar căpetenia lor, era fiul său.

 

Despre David ei ziceau, că nu mai este scăpare pentru el la Dumnezeu! Dumnezeu nu-l va salva! Și-au dat toate silințele, pentru ca să zdrobească încrederea Lui David în Dumnezeu, și să-l facă să cadă în disperare, zicând că nu poate să primească ajutor de la Domnul. Oare David a disperat? Trebuie să cazi în disperare, când totul se răscoală împotriva ta, cu scopul ca să te arunce în groapa disperării?

 

Pericolele și temerile trebuie să ne aducă la Dumnezeu, ci nu să ne depărteze de El! Oare nu-i așa? Indiferent de aceea, câți vrăjmași s-au răsculat împotriva lui, David a nădăjduit în Domnul și s-a îmbărbătat, mărturisind: „Dar Tu, Doamne, Tu ești scutul meu, Tu ești slava mea, și Tu îmi înalți capul. Eu strig cu glasul meu către Domnul şi El îmi răspunde din muntele Lui cel sfânt. Mă culc, adorm şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu.”(Psalmul 3:3-5) Aici doresc să evidențiez 4 gânduri:

 

  1. Când vrăjmașii lui i-au zis: „Nu mai este scăpare pentru El la Dumnezeu,” David a exclamat cu mai multă îndrăzneală: „Dar Tu, Doamne, Tu ești scutul meu! Indiferent de vorbele pe care le zic, totuși eu sunt convins pe deplin, că niciodată nu mă vei părăsi, și am decis, ca niciodată să nu mă îndoiesc în Tine.” Salvându-se prin fugă, David a mărturisit dependența Lui de Dumnezeu, recunoscând că El este scutul lui, înaintea sa, pentru ca să-l protejeze din toate părțile, de vrăjmașii care s-au răsculat împotriva lui. Recunoaște și tu, că nu există un alt scut, care este în stare să te protejeze, în afară de Domnul!

 

  1. „Tu, Doamne... slava mea, și Tu îmi înalți capul meu.” Dacă ești dezonorat(ă) și „ți-ai pierdut coroana,” ține minte, că Domnul – slava ta, și El îți ridică capul tău. El îți va restabili din nou onoarea ta, la vremea potrivită. De aceea, nu dispera, și nu cădea de oboseală în duhul tău!

 

 

  1. «Strig către Domnul și El îmi răspunde. » Oriunde nu te-ai afla, Dumnezeu este disponibil, prin credință în Domnul Iisus Hristos, și El te aude! Fie, ca nicio ură din partea copilului răzvrătit, sau din partea altor oameni, care s-au răsculat împotriva ta, să nu-ți controleze inima până acolo, încât să nu fiii în stare să comunici cu Dumnezeu!

 

  1. „Mă culc, adorm şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu.” Mulți au unde dormi, dar ei se tem să adoarmă, deoarece le este frică de vrăjmași. Ei se învârt în pat, până când răsare soarele, din cauza temerilor, care îi atacă noaptea, și din cauza sufletului, care suferă. Tu te culci și adormi în pace, doarece ai un Apărător! Siguranța ta nu este lipsa pericolelor, ci prezența Lui! El are putere să salveze în acele cazuri, când pericolul este atât de mare.

 

 

  • Te binecuvântez Dumnezeul meu, că Tu ești apărătorul meu, slava mea, auzi rugăciunile mele, și îmi dai pace în inimă, atunci când apar îngrijorări! Tu ești cu mine, și mă protejezi, mă izbăvești de pustiul din interior, și de temeri! Doar cu Tine pot să fiu biruitor (biruitoare), chiar și atunci, când mi se pare că totul se răscoală împotriva mea, ca să mă arunce în groapa disperării. În strâmtorarea mea, du-mă la loc larg! Te rog pentru toate acestea în numele Fiului Tău, Iisus Hristos. Amin.

 

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

 

'Cât de mulţi zic despre mine:
„Nu mai este scăpare pentru el la Dumnezeu!” (Oprire)
Dar Tu, Doamne, Tu eşti scutul meu,
Tu eşti slava mea şi Tu îmi înalţi capul! ' (Psalmul 3:2-3)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 417
  • Export PDF: 3
Opțiuni