Toate greutățile din viața ta au sens
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/07/2019
    12345678910 0/10 X

Noi tinedem spre o viață fără greutăți, dar stejarii se întăresc sub influența vânturilor puternice, iar diamantele se formează sub o presiune foarte mare.


Așa este scopul Lui Dumnezeu pentru tine. Dumnezeu trimite încercarea atunci când trebuie și în așa măsură, care va fi suficientă pentru întărirea și curățirea credinței tale. Dumnezeu lucrează la aceea, „pentru ca încercarea credinţei noastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos” (1 Petru 1:7) Precum oamenii, prin foc curăță aurul, tot așa Dumnezeu folosește încercarea, ne trece prin împrejurări dificile, ne conduce prin „pustiul pierderii,” pentru ca să separe credința adevărată, de fățărnicie, și în tot același timp să întărească această credință, pentru ca să aibă ca urmare lauda la arătarea Lui Iisus Hristos.


Este foarte ușor să fii credincios (credincioasă), când împrejurările sunt plăcute. Dar când mărturisirea publică a credinței aduce suferință și lipsuri, atunci unii se leapădă de Iisus și se pierd în mulțime. Credința care nu dorește să meargă pe calea lepădării de sine, și care nu dorește să se jertfească, „să-și ducă crucea sa,” această credință nu este sinceră. Trei tineri au fost încercați în cuptorul de foc, nu vorbesc la sens figurat, din babilon. Focul a arătat că ei au avut o credință adevărată. El de asemenea a distrus funiile, care i-au legat, și ei au umblat slobod prin cuptor (Daniel 3:12-30). În momentul încercării, prin foc, ei s-au aflat în prezența „Celui, Care seamănă cu un Fiu de Dumnezeu” și au rămas în viață, iar Dumnezeu a fost proslăvit prin aceasta. Domnul Iisus a promis celor, care Îl urmează: „Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului” (Matei 28:20) De aceea, în necazuri, atunci când ești apăsat(ă), și trecut(ă) prin foc, nimic să nu-ți distrugă credința, căci Credincios este Cel ce ne-a promis!

Încrede-te în Tatăl tău Ceresc, atunci când treci prin felurite necazuri, El este Acela, Care îți prelucrează inima! Dumnezeu va răsplăti pe fiecare credincios (credincioasă), care au trecut cu succes încercările! Ferice de cel ce rabdă ispita (aici cuvântul Ispită semnifică încercare). Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. (Iacov 1:12)

Iubește-L pe Dumnezeu mai departe, când treci prin felurite încercări! Domnul să te onoreze și să-ți pună pe cap cununa vieții! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 „Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.” (2 Tesaloniceni 3:3)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 576
  • Export PDF: 3
Opțiuni