Când în viața ta au venit zile dificile...
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 06/07/2019
    12345678910 0/10 X

 

1 Samuel 4:17-18 „Cel ce aducea vestea aceasta, ca răspuns, a zis: „Israel a fugit dinaintea filistenilor şi poporul a suferit o mare înfrângere, şi chiar cei doi fii ai tăi, Hofni şi Fineas, au murit şi chivotul Domnului a fost luat.” Abia a pomenit de chivotul lui Dumnezeu, şi Eli a căzut de pe scaun pe spate, lângă poartă; şi-a rupt ceafa şi a murit, căci era om bătrân şi greu. El fusese judecător în Israel patruzeci de ani.”

 

Au avut loc 3 evenimente tragice în Israel, care au influențat soarta poporului.

 

  1. Poporul lui Israel a fost biruit în războiul cu Filistenii și toată armata lui a fost distrusă.

  2. Chivotul Lui Dumnezeu a fost luat de Filisteni. Chivotul Sfânt, care simboliza prezența Lui Dumnezeu și puterea Lui, a fost luat de vrăjmași.

  3. Ilie, care a fost judecător în Israel de-a lungul a 40 de ani, a murit, după ce a auzit noutățile rele despre chivot.

 

Deci, poporul Lui Israel a rămas fără conducător (judecător), fără armată, și fără chivot. Aceasta a fost o vreme foarte tragică în istoria poporului.

 

Ilie a avut o noră, nevasta fiului său Fineas. Ea a fost însărcinată. În acea zi groaznică, auzind tot ce a avut loc, ea a căzut pe genunchi și a născut un fiu. Să citim aceasta.

 

(1 Samuel 4:19-22) „Noră-sa, nevasta lui Fineas, era însărcinată şi stătea să nască. Când a auzit vestea despre luarea chivotului lui Dumnezeu, despre moartea socrului ei şi despre moartea bărbatului ei, s-a încovoiat şi a născut, căci au apucat-o durerile naşterii... A pus copilului numele I-Cabod (Nu mai e slavă), zicând: „S-a dus slava din Israel!” Spunea lucrul acesta din pricina luării chivotului lui Dumnezeu şi din pricina socrului şi bărbatului ei. Ea a zis: „S-a dus slava din Israel, căci chivotul lui Dumnezeu este luat.”

 

În timpul nașterii, în timp ce trăgea să moară, ea a dovedit să-i dea un nume fiului său. Ea l-a numit I-Cavod, ce semnifică: S-a dus slava din Israel. Situația a fost atât de critică, încât chiar și pe fiul ei, l-a numit în conformitate cu ceea ce a simțit în acea vreme. Dar ea nu cunoștea aceasta: Dumnezeu a avut planul Său. Dumnezeu l-a pregătit pe Samuel în locul lui Ilie. Și de asemenea Dumnezeu a știut, ce să facă ca Filistenii, să întoarcă chivotul fără vreun ajutor omenesc.

 

Deci primul lucru: Niciodată nu-ți determina viitorul privind la prezentul tău.

 

Probabil acum, ai parte nu de cele mai bune vremuri în viața ta (ai criză în viața personală, în familie, financiară, sau într-un alt domeniu). Și deseori problema noastră, precum la acea femeie: când vine criza, noi ne gândim, că așa va fi întotdeauna, că noi nu avem vreun viitor, că totul este pierdut.

 

În ziua de azi foarte mulți oameni privesc cu îngrijorare spre viitor. Criza afectează multe țări, iar experții nu fac prognoze încurajatoare. Banii se devalorizează și totul se scumpește. Dar indiferent de criza aceasta, noi trebuie să înțelegem, că Dumnezeul nostru este viu, și totul este sub controlul Său!

 

Al doilea: Dumnezeu poate să deschidă uși acolo, unde în trecut nu existau!

 

El poate să vină din acea parte, din care nu te așteptai să vină. Precum în această istorie, toți s-au îngrijorat cu privire la chivot, și nimeni nu cunoștea cum să-l ia, dar Dumnezeu i-a impus pe filisteni să-l întoarcă de sinestătător, și atunci când îl întorceau, ei au pus acolo jertfe – lucruri făcute din aur (1 Samuel 6). Să credem, că indiferent de crize, Dumnezeu are căi, cum să binecuvânteze pe cei, care nădăjduiesc în harul Său!

 

Să ne încurajăm cu promisiunile Psalmului 32, și să ne rugăm:

 

18 Iată, ochiul Domnului priveşte peste cei ce se tem de El,
peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui,
19 ca să le scape sufletul de la moarte
şi să-i ţină cu viaţă în mijlocul foametei.
20 Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul;
El este Ajutorul şi Scutul nostru.
21 Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El,
căci avem încredere în Numele Lui cel sfânt.
22 Doamne, fie îndurarea Ta peste noi,
după cum o nădăjduim noi de la Tine!

(Psalmul 33:18-22) În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 533
  • Export PDF: 3
Opțiuni