Soțul și tatăl, care a purtat de grijă soției sale și copiilor săi
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/06/2019
    12345678910 0/10 X

“Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; prin ea el a osândit lumea şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă.” (Evrei 11:7)

 

 

Epistola către Evrei ne vorbește despre aceia, că Noe a pregătit o corabie, pentru salvarea familiei sale. Noe a construit o corabie, nu doar din cauza, ca să salveze animalele. Nu, motivul principal de ce el a construit corabia, a fost salvarea familiei sale. De ce? Deoarece Dumnezeu a hotărât să judece. Lumea a fost stricată, era plină de silnicie. Dumnezeu a văzut că “toate întocmirile gândurilor din inimile lor erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.” Și El a zis: “ „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului, căci Îmi pare rău că i-am făcut.” Noe a căpătat milă înaintea Domnului, și el a pregătit o corabie, pentru ca să-și salveze casa.

 

Poți fără vreo greutate să eviți soția și copii, sub pretext că slujești, lucrezi, sau permanent ești ocupat.

 

La o conferință creștină, predicatorul a zis următoarele: “Dumnezeu nu este cointeresat în timpul furat.” Apoi el a relatat un caz din viața sa, când a fost un slujitor tânăr, el s-a aflat în cabinetul său, și s-a pregătit de predică. Copiii lui au alergat la el, și l-au rugat să se joace cu ei, și suficient de aspru le-a zis, că a fost foarte ocupat, și i-a rugat să-l lase în pace. De îndată ce copiii au părăsit încăperea, el a auzit cum Domnul s-a adresat lui: “Ern, Eu nu sunt cointeresat în timpul furat.” Cu alte cuvinte, Dumnezeu a zis: “Tu lipsești copiii de timpul lor legitim, pe care doresc să-l petreacă cu tine și îl cheltui pe Mine, sub pretext de slujire.” El a înțeles, că treburile bisericii, l-au robit până acolo, încât a renunțat la copii, pentru ca să poată sluji. Lui Dumnezeu nu i-a plăcut “acest timp furat”!

 

Nu ai devenit atât de ocupat, încât ai grijă de ogorul tuturor oamenilor, și a fiecărui om, în timp ce nu prelucrezi ogorul tău?

Noi, la fel ca Noe, avem responsabilitatea să pregătim corabia pentru salvarea familiilor noastre. Cu alte cuvinte, suntem responsabili pentru soțiile, pentru copiii noștri, pentru casa noastră. Noi avem responsabilitatea să creăm o “corabie duhovnicească,” unde după Harul Lui Dumnezeu ei vor fi salvați. “Și aceasta va cere din partea noastră tot atât de mult efort și timp, cât a avut nevoie Noe pentru construcția corăbiei.”

 

Doamne! “Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” (Psalmii 90:12) Timpul trece foarte repede, învață-mă, Doamne, să-l folosesc, și să pun în rânduială prioritățile, căci este foarte ușor să fiu ocupat cu lucruri (cu slujirea mea, cu serviciul meu) și în tot același timp să evit familia! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 450
  • Export PDF: 3
Opțiuni