Când împărățește Dumnezeu
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 27/06/2019
    12345678910 0/10 X

(Romani 14:17) “Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt.”

 

Aceasta este foarte important! Oamenii pot să creadă, că Împărăția Lui Dumnezeu este atunci, când „eu primesc mulți bani, am o casă bună, o mașină bună, sunt binecuvântat.” Nu, Împărăția Lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură. Împărăția Lui Dumnezeu – neprihănire, pace, bucurie în Duhul Sfânt. Știi, ce înseamnă aceasta?

 

Există o anumită măsură a neprihănirii, pe care o poți obține, prin eforturile proprii. Aceasta – auto-neprihănire. În viața noastră, poate să fie prezentă o anumită cantitate de veselie, glume, și râs. Poate să fie prezentă o cantitate de bucurie, care este bazată pe „astăzi la magazin sunt reduceri.” În viața noastră, poate să fie prezentă o pace, care este bazată, pe „eu îmi petrec bine timpul, și totul va fi bine.” În viața ta, poate să fie prezente anumite relații de prietenie, de tipul „Eu te voi servi cu ceva.” Dar aceasta este doar o neprihănire omenească, o bucurie lumească, și o pace omenească. Chiar și cei păcătoși și răi, au o anumită cantitate de bucurie, pace, și au încercat să merite favorul Lui Dumnezeu.

 

Dar când Iisus a venit pe pământ. El a zis: „Vă las pacea mea.” Această pace înseamnă, nu pur și simplu lipsa furtunilor vieții, ci prezența Lui Hristos, Cel atotputernic în furtunile vieții tale! Și de asemenea, pacea mai înseamnă, tot ce slujește pentru binele suprem al omului. Deseori Iudeii s-au gândit cu privire la pace, ca la relații drepte între oameni, ca la o viață cu relații corecte și cu pace între oameni. Aceasta este o astfel de pace, pe care poate s-o aducă doar Hristos, și ea întrece pacea omenească, pământească, care se tulbură foarte ușor. De asemenea ne putem ridica mai sus, la o bucurie adevărată, la o fericire în Domnul, indiferent de circumstanțe, căci, noi privim mai departe decât lucrurile vizibile, și decât viața pământească! De asemenea suntem chemați la neprihănire, la aceea, ca să-I dăm Lui Dumnezeu și oamenilor, ceea ce le datorăm. Să-I aducem Lui Dumnezeu ca jertfă o inimă zdrobită, dragoste, și de asemenea să avem compasiune față de fratele nostru, și să-i acordăm atenție. Aceasta este posibil, dacă simțămintele celuilalt om, devin pentru noi mai importante, decât ale noastre; dacă îngrijim pe ceilalți, ci nu doar pe noi înșine.

 

Deci, cei care sunt supușii Împărăției Lui Dumnezeu, sunt chemați să se manifeste printr-o neprihănire practică, să urmărească pacea, armonia vieții, umpluți de bucurie în Duhul Sfânt!

 

Permite-mi să te întreb: dar cum este în casa ta? Este prezentă în ea pacea, bucuria și neprihănirea? Sau acolo există neînțelegeri, divizare, cuvinte rele, partide, glume proaste, revoltă, trădare etc. ? Ce are loc în familia ta? Câtă Împărăție a Lui Dumnezeu este prezentă astăzi acolo? Fă o alegere! Tu ai posibilitatea să alegi, ce va fi în casa ta. Poți să alegi Împărăția Lui Dumnezeu, sau poți să trăiești după poftele firii tale pământești, și să permiți ca lucrurile, care vin din împărăția întunericului, să rămână în viața ta.

 

Neprihănirea, pacea, și bucuria dăruită de Duhul Sfânt să fie cu tine și cu persoanele dragi ție! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

„Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt.” (Romani 14:17)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 349
  • Export PDF: 3
Opțiuni