Dacă treci prin consecințele păcatului tău
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/06/2019
    12345678910 0/10 X

 

Ev. după Luca 22:31-32 ‘Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.’

 

Domnul face ca să trecem prin consecințele păcatului nostru, nu din cauza că El experimentează plăcere, când noi suferim, ci din cauza, ca noi să vedem consecințele cele rele, și distrugătoare ale păcatului (răcirea credinței, Petru S-a lepădat de Hristos), și pentru ca noi să ne întoarcem la Acela, Unicul, din Univers, Care poate să ne ajute să ne ridicăm (datorită rugăciunii Lui Iisus pentru Petru, acest ucenic s-a întors la Iisus). Chiar și mânia Lui Dumnezeu împotriva păcatului – nu înseamnă că Domnul S-a lepădat de noi, ci este manifestarea dragostei Lui adânci, prin care El nu poate să rămână indiferent, privind cum vrăjmașul “ne cearnă ca grâul.”

 

În toată ființa Lui Dumnezeu trăiește o dragoste foarte adâncă și mare. Biblia conține foarte multe ilustrații a caracterului Lui Dumnezeu, ca Dumnezeul plin de milă, Care este gata să ierte foarte multe, Care este gelos pe noi, și nu dorește ca noi să păcătuim, căci păcatul ne distruge și ne fură acea viață, pe care Dumnezeu o crește cu multă afecțiune.

 

Aceasta nu este doar un citat filosofic. Dacă cineva nu este convins cu privire la intenția Domnului față de noi oamenii, atunci niciodată acea persoană, nu va decide, să-I permită prezenței Lui Dumnezeu, să intre în viața lui. Atunci acea persoană Îl va ține pe Domnul la o distanță, care el gândește că este sigură, și prin aceasta se va lipsi de acele daruri foarte valoroase, pe care Dumnezeu le-a pregătit – o relație de prietenie, care este foarte puternică și mai rezistentă decât orice relații dintre oameni, care au existat vreodată.

 

Doamne Iisuse! Te-ai rugat pentru Petru, pentru ca el să aibă suficientă credință în încercări. Te-ai rugat pentru toți cei care cred în Tine, după cuvântul ucenicilor Tăi (Ioan 17:20). Tu Ți-ai dat viața pentru mine. Acum Tu ești un Mijlocitor pentru mine, Tu îmi iai apărarea înaintea Tatălui Ceresc, atunci când sunt slab în credință (1 Ioan 2:1). Eu știu cu tărie, care este intenția inimii Tale, cu privire la relația cu mine, cu ce grijă Tu întotdeauna faci totul, de aceea mă încred pe deplin în Tine, pentru ca să am o relație de prietenie cu Tine mai adâncă! Doresc să văd măreția Ta, să te iubesc mai mult, pentru ca să stau tare împotriva păcatului, în viața mea! Slavă Ție în vecii vecilor, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

Uneori, Dumnezeu ne conduce prin ape foarte neliniștite, nu cu scopul de a ne îneca în ele, ci cu scopul de a ne spăla!

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 550
  • Export PDF: 3
Opțiuni