De ce așa de puțini bogați se salvează?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/06/2019
    12345678910 0/10 X

Hristos a zis odată după comunicarea cu tânărul bogat: “Mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea acului decât să intre un om bogat în Împărăţia lui Dumnezeu.” (Luca 18:25)

 

Evanghelistul Luca, vorbind despre “urechea acului,” folosește cuvântul, care literalmente înseamnă acul chirurgului. Cum poate o cămilă să treacă prin urechea acului chirurgului? Dacă ar fi fost posibil aceasta, atunci cămilei, “i-ar fi fost mai ușor” să ajungă în Împărăția Cerurilor, decât celui bogat. Adevărul cu privire la  bogății constă în aceea, că este foarte greu să le administrezi, fără ca să te bizuiești pe ele. Atâta timp, cât omul face din bogății un idol, cât timp omul slujește lui mamona, el n-are nicio șansă să intre în Împărăția Lui Dumnezeu! Bogăția stă între el și mântuirea sufletului său.

 

Pentru ca să intri în Împărăția Lui Dumnezeu, la viața veșnică, trebuie să intri pe o poartă îngustă. În fața acestor porți, la picioarele Lui Iisus, trebuie să te smerești, trebuie să ai un duh zdrobit înaintea Lui Dumnezeu, trebuie să părăsești încrederea în bunurile materiale înșelătoare, dragostea față de ele, viața ta egoistă, unde nu există o dragoste adevărată pentru aproapele, și trebuie să-L urmezi pe Salvatorul prin calea cea îngustă, care duce la Împărăția Cerurilor.

 

Când proprietarul zgârcit, lacom, aspru, părăsește dragostea de bani și vine la Domnul, atunci aceasta este o minune a harului Lui Dumnezeu! A avut loc o astfel de minune în inima ta? Oare nu te închini înaintea bunăstării tale materiale, înaintea banilor tăi, oare nu faci din confort un dumnezeu? Oare nu cauți în comori un garant al siguranței, și al păcii pentru mulți ani înainte? Te-ai îmbogățit cu Hristosul cel foarte prețios, recunoscând sărăcia ta reală fără El, și adevărul că doar în El poți să ai siguranță?

 

Dacă casa ta este plină de bunuri materiale, atunci roagă-L pe Domnul, ca să-ți arate cum să le administrezi cu înțelepciune. Trebuie să înțelegi, că banii pe care îi ai, nu-ți aparțin. Ei pur și simplu ți-au fost dați pentru un anumit interval de timp, ca să le administrezi. În viața aceasta schimbătoare, în care nu știm ce va fi mâine, omul, care este bogat astăzi, poate să fie sărac mâine, și nu este înțelept să te bizui pe ceva, care poate să fie pierdut atât de ușor. Nu te lipi de bogății, ci “strânge comori în ceruri” (în realitate, ai doar ceea ce dai), folosește starea ta, pentru ca să te împarți cu bunurile pe care le ai, și pentru ca să aduci ușurare celor, care sunt în nevoi. „Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.” (Galateni 6:10) Căci, “cine ştie să facă bine şi nu face săvârşeşte un păcat!” (Iacov 4:17).

 

Deviza lui John Wesley a fost aceasta: “Fă tot binele, pe care îl poți face, fă bine pretutindeni, prin toate căile și mijloacele, pe care le poți folosi, unde poți, și întotdeauna când poți, tuturor oamenilor, cărora le poți ajuta, atât de mult timp, cât poți.” Chiar dacă ai puțini bani, de asemenea poți să fii plin de râvnă pentru fapte bune! (2 Corinteni 8:2)

 

Dumnezeul darnic, mă bizui pe Tine, Care îmi dai tot de ce am eu trebuință pentru împlinirea duhovnicească în viață! Ajută-mă să nu am un gând mai înalt despre mine, să mă împart cu bogăția mea cu cei din jurul meu, cu mână largă, de bunăvoie, și cu înțelepciune, ținând minte, că este mai ferice să dai, decât să iai. Te rog în numele Lui Iisus Hristos, Care a părăsit bogățiile Sale din cer, pentru ca să salveze sufletele păcătoase. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

Adevărul cu privire la bogății constă în aceea, că este foarte greu să le administrezi, fără ca să te bizuiești pe ele.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 387
  • Export PDF: 3
Opțiuni