Închide ușa influenței demonice
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/06/2019
    12345678910 0/10 X

Unica cale, prin care diavolul poate să-și facă întărituri în viața noastră – atunci când îi lăsăm o ușă deschisă. ‘Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?”’ (Faptele apostolilor 5:3). Acolo unde Dumnezeu face lucruri mărețe, întotdeauna pe aproape se află diavolul, care așteaptă momentul potrivit, pentru ca să înșele, pentru ca să distrugă, și în așa fel să se împotrivească lucrării Domnului. Așa în biserica primară Anania nu a vegheat, i-a permis vrăjmașului să-i controleze inima în așa fel, că el l-a mințit pe Dumnezeu și a ascuns o parte din bani, pe care le-a primit din vânzarea moșioarei. Consecințele acestui păcat, după cum cunoaștem, au fost foarte groaznice. “Anania, când a auzit cuvintele acestea, a căzut jos şi şi-a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toţi cei ce ascultau aceste lucruri.” (Faptele apostolilor 5:5) Mai târziu Petru i-a avertizat pe credincioși cu privire la puterea diavolului, și cu privire la aceea că el dorește să-i cucerească pentru ca să-i distrugă (1 Petru 5:8).

 

De aceea, nu lăsa ușa deschisă pentru vrăjmaș. Închide-ți cu lacăte toate ușile! La Efeseni 4:27 este scris: “nu da-ți prilej diavolului.” Aceasta înseamnă să renunți la toate păcatele, pe care le cunoști, și să te convingi cu privire la aceea, că nu da-i prilej la nimic în viața ta (de exemplu, supărare sau mândrie, lăcomie) sau în casa ta (de exemplu, pornografie, sau cărțile și lucrurile oculte), care poate să atragă activitatea demonică. Aceasta are ca scop, “ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi, căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui” (2 Corinteni 2:11).

 

Știind despre planurile rele ale diavolului, să fim foarte atenți și să veghem, să nu-i permitem să ne cucerească, să ne înșele prin mijloace iscusite de amăgire! Apostolul Petru ne poruncește să fim tari în credință, prin încrederea noastră în Domnul, pentru ca să ne împotrivim diavolului: “Împotriviţi-vă lui tari în credinţă... ” (1 Petru 5:9).

 

Fie ca credința ta, prietene, să fie asemenea unui zid foarte rezistent, care va face ca eforturile diavolului să fie în zadar! În numele Domnului Iisus, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

“Să nu daţi prilej diavolului.” (Efeseni 4:27)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 502
  • Export PDF: 3
Opțiuni