Doar “jertfele” nu sunt plăcute Lui Dumnezeu!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevăr
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/06/2019
    12345678910 0/10 X

În Osea 6:6 se spune: „Căci bunătate voiesc, nu jertfe, şi cunoştinţă de Dumnezeu mai mult decât arderi-de-tot!” Să observăm, că Domnul dorește bunătate, o bunătate, care iubește, sau o dragoste devoțională, iar aceasta – calitate a inimii; El de asemenea dorește ca noi să avem cunoștință de Dumnezeu.

 

Dar cineva va întreba: de ce în acest verset se vorbește, că Dumnezeu nu dorește “jertfe” și “arderi-de-tot”? Oare nu era nevoie de ele după legea lui Moise?

 

Da, legea cerea ca să fie aduse jertfe și arderi-de-tot. Dar acei oameni, care au trăit pe vremea lui Osea, aveau o problemă mare. Este evident, au fost așa oameni în poporul lui Israel, care aduceau jertfe, deoarece credeau că sunt obligați, ei aveau o formă de evlavie, pe care o vedeau toți. Dar în tot același timp, poporul nu a renunțat la păcat. Acțiunile lor păcătoase, arătau că ei nu aveau o dragoste devoțională în inimă. De asemenea este evident, că ei au respins cunoștința de Dumnezeu, căci este evident, că în viața lor, ei nu trăiau în conformitate cu ea. Dacă poporul lui Israel a avut o stare rea a inimii, și dacă urmau calea greșită în viață, atunci ce valoare aveau jertfele lor? Jertfele lor nu erau plăcute Lui Dumnezeu!

 

În ziua de azi, cuvintele Lui Osea, slujesc ca o avertizare pentru mulți oameni, care vin la biserică. Jertfele pe care le aduc Lui Dumnezeu, sunt practicarea unor obiceiuri și ritualuri religioase. Dar aceasta practic nu influențează felul, cum ei se poartă. Mulți frecventează serviciile divine în timpul liber, când nu păcătuiesc. Pot acești oameni să-I fie plăcuți Lui Dumnezeu, dacă inimile lor nu-i îndeamnă să obțină cunoștințe concrete despre Dumnezeu, și nu-i îndeamnă să trăiască în conformitate cu aceste cunoștințe, ferindu-se de calea păcatului? Nimeni să nu creadă că poți să fii plăcut înaintea Lui Dumnezeu doar prin niște fapte religioase. Lui Dumnezeu nu-i plac acei oameni, care încearcă să capete trecere înaintea Lui, închinându-se Lui doar prin niște formalisme religioase, și care nu doresc să trăiască în conformitate cu Cuvântul Lui (2 Timotei 3:5)!

 

Măcar că nu-I aducem Domnului, animale ca jertfă, noi de exemplu, suntem chemați “să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică rodul buzelor care proslăvesc Numele Lui.” (Evrei 13:15). Noi nu trebuie să credem așa precum acei păcătoși din poporul lui Israel, de pe vremea lui Osea, că suntem în stare să acoperim păcatele noastre, prin jertfele duhovnicești aduse Lui Dumnezeu.

 

Iată un exemplu. O femeie, care a curvit în taină, mai târziu a recunoscut: “Eu am început mai mult să propovăduiesc, crezând că în așa fel, voi ispăși vinovăția mea.” Oare nu în așa fel au procedat, cei din poporul lui Israel, care făceau ce doreau? Jertfa noastră de laudă va fi primită doar în acel caz, dacă avem o intenție corectă în inimă, și dacă avem o purtare plăcută înaintea Lui Dumnezeu!

 

Ce jertfe aduci tu, și în care sunt condițile ca ele să fie plăcute în ochii Dumnezeului nostru?

 

Dumnezeule, jertfele plăcute Ție, sunt un duh zdrobit și o inimă smerită! Ajută-mă să Te cinstesc, Domnul meu, nu doar cu buzele, și nu prin niște ritualuri religioase vizibile, ci cu o inimă, care este aproape de Tine, și printr-un mod de viață, trăit în conformitate cu Cuvântul Tău! În numele Lui Iisus, Domnul meu, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

“Căci bunătate voiesc, nu jertfe, şi cunoştinţă de Dumnezeu mai mult decât arderi-de-tot!” (Osea 6:6)

    

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 977
  • Export PDF: 4
Opțiuni