Binecuvântările cele mai dragi și cele mai apropiate
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevăr
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/05/2019
    12345678910 0/10 X

Binecuvântările cele mai dragi și cele mai apropiate, pe care Dumnezeu ți le-a dat din milă față de tine, aparțineau Lui Dumnezeu, până în momentul când au devenit ale tale. Dumnezeu i-a dat omului binecuvântările Sale, din milă față de el, dar în tot același timp, El nu a renunțat la dreptul Său de proprietate... Căci ce sunt eu şi ce este poporul meu, ca să putem să-Ţi aducem daruri de bunăvoie? Totul vine de la Tine şi din mâna Ta primim ce-Ţi aducem. (1 Cronici 29:11,14)

 

Noi ne folosim și ne bucurăm de binecuvântări, dar Lui Dumnezeu Îi aparține dreptul suveran, ca să le administreze și să ni le dăruiască nouă. Noi cu deplină încredere procedăm așa cum ne dorim cu ceea, ce avem, socotind aceasta corect și drept. Dar oare Dumnezeu, Căruia Îi aparține totul are așa un drept? Oare crezi că Dumnezeul măreț poate să facă tot ce vrea acolo sus în cer, în împărății și în popoarele lumii acesteia, în viața ta și în inima ta?

 

„Dacă apucă El, cine-L va opri? Cine-I va zice: ‘Ce faci?’” (Iov 9:12) Aici Iov vorbește despre copiii, despre cei care îl slujeau și despre bogăția lui. Și încă a mai zis: „Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului!” (Iov 1:21)

 

 

Fiecare dintre noi are nevoie de o așa smerenie sub mâna cea puternică a Lui Dumnezeu, în timp ce are parte de pierderi și de furtuni în viață! Noi nu putem să spunem, că Hristos nu este cu noi în corabie, doar din cauza că a început furtuna.

 

Tu ești cu noi, și totul este sub controlul Tău, Doamne, chiar dacă aceasta ne înspăimântă. Ajută-ne să credem în bunătatea Ta și să nu ne îndoim de puterea prezenței Tale în furtunile vieții noastre! Ajută-mă să mă țin strâns de Tine și să aștept cu răbdare mângâierea și lumina, atunci când în viață este ceață! Măcar că uneori soarele se ascunde după nori, și nu se văd razele lui, noi știm, că va trece timpul, și el din nou va apărea.

 

Dumnezeu nu ne-a promis, că ne va da o călătorie ușoară, dar El ne-a promis, că la urma urmei totul va fi foarte frumos!

 

Autor: Igor Opinca

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 487
  • Export PDF: 4
Opțiuni