Dacă diavolul s-a pus în cale
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 19/05/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Astfel, o dată şi chiar de două ori, am voit (eu, Pavel, cel puţin) să venim la voi, dar ne-a împiedicat Satana.” (1 Tesaloniceni 2:18)

 

Pavel ne spune, că diavolul nu o singură dată i-a creat neplăceri, s-a stăruit să oprească înaintarea Evangheliei, cu iscusință a creat probleme neașteptate, pentru ca să-l împiedice să-și împlinească sarcina, pe care i-a dat-o Dumnezeu. Descriind acțiunile diavolului, Pavel a folosit cuvântul „împiedicat,” care semnifică – a bloca drumul cu scopul, ca să fie pentru călător imposibil de trecut. Obstacolul nu-i permitea călătorului să ajungă fix la timp la destinație. Ca rezultat, călătoria dura mai mult, sau se amâna pentru o vreme. Călătorul putea să aleagă un alt drum, dar nu era comod, cerea cheltuieli mai mari, și avea să piardă foarte mult timp prețios, pe care îl putea folosi pentru alte lucrări.

 

Dar Pavel nu a disperat, când totul mergea nu așa precum el s-a așteptat! El nu a ridicat steagul alb și nu a renunțat! Apostolul Pavel niciodată nu s-a oprit doar din cauza, că diavolul îl împiedica. Niciun obstacol nu-l putea opri. Indiferent de neplăcerea cauzată, el a fost gata să împlinească voia Lui Dumnezeu, indiferent de cât timp, de cât de mult efort va trebui să investească pentru aceasta, și indiferent de cheltuielile, pe care trebuia să le suporte. El a fost atât de perseverent, împlinindu-și chemarea sa, încât întotdeauna găsea vreo modalitate de a o împlini. „Astfel, în nerăbdarea mea, am trimis să-mi aducă ştiri despre credinţa voastră de teamă ca nu cumva să vă fi ispitit Ispititorul, şi osteneala noastră să fi fost degeaba.” (1 Tesaloniceni 3:5)

 

Dacă și tu ai de gând să faci ceva foarte semnificativ pentru Împărăția Lui Dumnezeu, atunci trebuie să știi din timp, că diavolul nu este încântat de aceasta. Cu siguranță el va încerca să te oprească, va depune tot efortul, pentru ca să te împiedice, pentru ca să-ți distrugă planurile, să te convingă, să nu iai inițiativa să faci lucrarea. El deloc nu dorește, ca tu să faci voia Lui Dumnezeu, deoarece el cunoaște: când vei împlini voia Lui Dumnezeu, atunci vei aduce pagube mari împărăției întunericului. Și de aceea, nu trebuie să te oprești doar din cauza, că diavolul ți-a ieșit în cale!

 

Ia o hotărâre tare, că niciodată nu vei renunța, niciodată nu vei da înapoi, ci vei continua să mergi înainte. Diavolul va încerca să-ți pună vreun obstacol în cale, dar aceasta nu înseamnă, că totul s-a finisat. Dacă Îl vei ruga pe Domnul, El îți va arăta o altă cale spre locul destinat. Ia decizia să mergi înainte, indiferent de opunere, și Domnul îți va da putere, ca să treci peste toate obstacolele. El îți va arăta cea mai bună cale, și vei învinge vrăjmașul!

 

  • Doamne, ajută-mă cu seriozitate și hotărât(ă) să voiesc să împlinesc și să fac tot ce-mi poruncești! Iartă-mă, că am manifestat slăbiciune, și m-am plâns, în timp ce trebuia să iau decizia să merg înainte, cu puterea pe care, mi-ai dat-o. Mă căiesc, cu privire la aceea, că m-am mulțumit cu înfrângerea, dar acum sunt hotărât(ă) să merg înainte, și să împlinesc cu scumpătate tot ce mi-ai zis. Doamne, dacă diavolul îmi va pune obstacole, arată-mi o altă cale, pe care dacă voi merge, îmi voi împlini chemarea mea. În numele Lui Iisus Hristos, Căruia Îi este dată toată puterea sus în cer și jos pe pământ, amin.

 

Dacă cunoști oameni, care au încetat să facă, ceea ce le-a zis Dumnezeu, atunci dacă ai posibilitatea, încurajează-i prin acest cuvânt, sau prin mărturiile tale, cu privire la felul cum Dumnezeu te-a ajutat, când în calea ta, au fost puse obstacole. Dumnezeu să te păzească!

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

Pentru ca să obții succes, trebuie să fii statornic în toate căile tale, pentru ca să nu deviezi de la țintă.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 550
  • Export PDF: 3
Opțiuni