Câteva cuvinte despre fericire și despre bucuria statornică
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Încurajare
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/05/2019
    12345678910 0/10 X

 

Cuvintele „fericire, mai fericit, fericit” (fără sinonime) se întâlnesc în Biblie puțin mai mult decât zece ori, iar cinci dintre ele se întâlnesc în cartea Iov, care ne vorbește despre unul dintre oamenii, care au suferit cel mai mult în istoria omenirii. În special el spune: „Slava îmi este spulberată ca de vânt, ca un nor a trecut fericirea mea.” (Iov 30:15)

 

Probabil și despre fericirea ta ai fi vorbit în așa fel, privind la norii, care pleacă?

 

Dar să nu cădem în disperare! Îmi aduc aminte de cuvintele lui Nick Vujicic: „Deciziile pe care le făceam cândva, m-au paralizat. Credeam: 'Tu n-ai nici mâini și nici picioare, nimeni în afară de părinții tăi nu te iubește, tu ești o povară pentru toți, nu vei avea de lucru, nu vei avea soție, și nu vei avea nici măcar un scop. '” Dar credeți, Domnul are un plan pentru fiecare dintre voi. Dacă El are un plan pentru Nick Vujicic, un om fără mâini și fără picioare, atunci să fiți deplin încredințați, că are unul și pentru voi! Dar faptul că eu n-am nici mâini și nici picioare – nu înseamnă, că pot să cad în disperare! Datorită piciorului meu mic pot să înot, m-am ocupat cu diving. Am sărit chiar și cu parașuta... Medicii nu știau dacă Nick va putea merge, dar acum eu tapez la computer – 43 de cuvinte pe minut... ”

 

Iată unul din sfaturile lui Nick cu privire la experimentarea fericirii „Am întrebat copii de 9 ani: 'A-ți avut vreodată vreun stres? ' Și ei au răspuns – da. Teme grele pentru acasă, un profesor rău. Am întrebat pe cei de 13 ani. Ei au zis, că pe ei totul îi irită – prietenii, părinții, trupul lor, care se schimbă foarte rapid. La 17 îmi spuneau, că se stresează din cauza că absolvesc școala. 'Dacă voi intra la universitate, atunci totul va fi bine' – spuneau ei. Dar nimic nu s-a schimbat. Iar apoi ei vor zice: 'Dacă îmi voi găsi de lucru... ' Dar la lucru îi va irita șeful. Toți cei, care nu s-au însurat și acele femei, care nu s-au căsătorit se gândesc, că ei nu sunt fericiți, deoarece nu și-au găsit un soț sau o soție. 'Când îmi voi găsi un soț – totul va fi foarte bine! '

 

Nuuuuuuu!

 

Dacă nu ești fericită fără soț, atunci și cu el nu vei fi fericită. Nu aștepta soțul, serviciul, vremea când se vor finisa examenele, pentru ca să devii fericit(ă)! Îndreaptă-ți privirea spre ceea ce ai acum la moment. Spre ceea ce poți face acum la moment. Nu doresc să zic că toate lucrurile sunt atât de simple. De exemplu, eu niciodată nu voi deveni un fotbalist. Dar eu pot să devin un om fericit. Fericirea a fost scrisă în viitorul meu. Eu cred în aceasta.”

 

Iată așa un sfat din partea lui Nick! Cuvintele Lui te inspiră și îți dau o speranță! Nu-i așa? Căci deseori atenția noastră este îndreptată spre suferințe, spre îngrijorările negative. Noi strângem și acumulăm supărări, dezamăgiri, stresuri, judecăm și avem parte de frică. Întotdeauna suntem nemulțumiți de ceva și întotdeauna ceva nu ne ajunge. Să spunem STOP!

 

Să găsim momente pozitive în viața noastră, să ne aducem aminte în ale cui mâini se află viața noastră, suflarea noastră și toate lucrurile (Faptele Apostolilor 17:25)!

Să ne încredem în promisiunea Salvatorului nostru atotputernic, că El va fi cu noi în toate zilele, și să obținem mângâiere și bucurie de la credincioșia și grija Lui!

 

Un autor, vorbind din experiența lui, cu privire la relația lui cu Domnul, a scris următoarele cuvinte: „Da, zilele sunt schimbătoare, precum timpul de afară, dar bucuria creștinului poate să nu se finiseze. Care este secretul statorniciei ei glorioase? Deci iată care este secretul ei. 'Și iată eu sunt cu voi în toate zilele vieții voastre. ' În aceste zile, care se schimbă foarte des, El nu se schimbă, și nici nu obosește. El nu este dintre acei însoțitori, care sunt alături, doar atunci când luminează soarele, și dispare, atunci când cerul se înnourează. El nu alege din toate zilele doar zilele de propășire și de sărbătoare, și nu se ține departe în zilele sărăciei și falimentelor. El nu se arată doar atunci când îmi este oferită cununa biruitorului, și nu se ascunde atunci când pe capul meu pun o coroană de spini. El este cu mine în toate zilele – în zilele de propășire și în zilele necazului; în zilele când sună clopotul funerar, și în zilele, când sună clopoțelul la nuntă. 'În toate zilele. ' În zilele vieții și în ziua morții, în ziua Judecății.”

 

De aceea, oricare ar fi norii care s-au strâns de-asupra capului tău, ai întotdeauna oportunitatea să te bucuri în Domnul! „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!” - a scris apos. Pavel (Filipeni 4:4). Domnul este aproape! Și aceasta ne încurajează!

 

  • Doamne! Îți mulțumesc pentru adevăr, că bucuria și fericirea – nu depinde de împrejurări foarte bune, ci „sunt doar în Domnul!” Chiar și printre vrăjmășie, greutăți, și prin lipsuri, putem să urmăm îndemul să ne bucurăm întotdeauna în Tine! În aceste zile, care se schimbă deseori, Tu nu Te schimbi și nu obosești! Tu ești cu mine în zilele propășirii și în zilele de necaz, în zilele vieții, și în ziua când „va suna clopotele funerar,” Tu mă vei primi la Tine! Prezența Ta mă bucură și mă întărește! Fie ca speranța și bucuria să mă umple, fie ca fericirea de care putem să avem parte, atunci când suntem cu Tine, să umple și pe fiecare cititor, care citește aceste rânduri! În numele Tău mă rog. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

'Şi atunci mi se va bucura sufletul în Domnul: se va veseli de mântuirea Lui. Toate oasele mele vor zice: „Doamne, cine poate, ca Tine, să scape pe cel nenorocit de unul mai tare decât el,
pe cel nenorocit şi sărac de cel ce-l jefuieşte?”' (Psalmii 35:9-10)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 838
  • Export PDF: 3
Opțiuni