Mai sigur decât munții!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/05/2019
    12345678910 0/10 X

“De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor, chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii.” (Psalmii 46:2-3)

 

De obicei munții reprezintă simbolul veșniciei, statorniciei, și siguranței. De exemplu, imperiul Incan din Peru, era amplasat când-va pe vârful Machu Picchu. Aceasta l-a făcut aproape de neînvins. De pe vârful munților, ei priveau lumea, cucereau teritorii noi, își biruiau vrăjmașii. Munții le dădeau putere și încredere. Astăzi, după sute de ani, aceste cetăți faimoase, care aproape că nu s-au distrus din cauza vremei, atrag mii de turiști.

 

La Psalmul 46, cântărețul de psalmi a scris, că munții se pot clătina în inima mării. Mai departe el scrie, că munții se cutremură din cauza îngrijorărilor. Poate muntele să se cutremure? Da! Dacă muntele – simbolul siguranței – se cutremură, atunci ce se întâmplă cu celelalte lucruri?

 

Dumnezeu prin aceasta dorește să spună, chiar și acele lucruri, care par a fi neclintite, pot să se mute din loc. De exemplu, chiar și cei mai credincioși prieteni pot să te trădeze.

 

Tu socoți, că tinerețea ta va dura o veșnicie? Nu te înșela, uneori și muntele se poate cutremura. Crezi, că acum, când ai primit studii, și te-ai angajat la serviciu, nimeni nu te va încurca? Privește la munte, chiar și el odată poate să cadă în apă! Crezi, că ai o sănătate de fier? Că bogățiile tale n-au sfârșit? Presupui, că iubirea celor, care te înconjoară, nu se va răci vreodată? Să dea Domnul să fie așa! Doar ține minte, că toate lucrurile se pot schimba.

 

Dar cu privire la cineva putem fi deplin încredințați: chiar dacă se vor zgudui munții și toți te vor părăsi, totuși Dumnezeu nu Se va shimba, și va fi lângă noi aproape. Dumnezeu – adăpostul și puterea noastră, un ajutor, care nu lipsește niciodată în nevoi, măcar că deseori privim spre El atunci, când în viață nu mai avem în cine să ne punem speranța.

 

Dumnezeu întotdeauna este aproape; ne așteaptă cu mâinile deschise, întinse pe cruce. Știi de ce? Căci pentru El, tu – cea mai scump(ă) ființă, care este în lumea aceasta. “Neamurile se frământă, împărăţiile se clatină – vorbește cântărețul de psalmi - Domnul oştirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” (v. 7,12)

 

Tu ești mai sigur decât munții, Doamne, ești un ajutor, care nu lipsește vreodată în nevoi! La Tine alerg, atunci când trec prin situații dificile în viața mea, atunci când sunt neajutorat(ă), pe Tine mă sprijinesc! Fii tăria mea, chiar dacă se va zgudui pământul, și munții se vor cutremura! În numele Lui Iisus Hristos, Care are toată puterea sus în cer, și jos pe pământ, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 “Mă culc, adorm şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu.” (Psalmii 3:5)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 499
  • Export PDF: 3
Opțiuni