Când trebuie să iai decizii
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/05/2019
    12345678910 0/10 X

Cum faci vreo alegere serioasă în viață?

Probabil mai întâi faci alegerea, iar apoi te rogi Domnului, pentru ca El s-o binecuvânteze?

 

Când amaleciții au năvălit în partea de miazăzi și în Țiclag, ei au luat ca prizonieri pe copii, și pe nevestele lui David, și a celor, care erau cu el. David L-a întrebat pe Domnul: „Să urmăresc oastea aceasta? O voi ajunge?” Domnul i-a răspuns: „Urmăreşte-o, căci o vei ajunge şi vei izbăvi totul.” Cu alte cuvinte, du-te căci îi vei ajunge și vei elibera pe toți oamenii, care au fost luați ca prizonieri. David a procedat așa cum i-a zis Domnul, “David a scăpat astfel tot ce luaseră amaleciţii şi a scăpat şi pe cele două neveste ale lui. Nu le-a lipsit nimeni, de la mic până la mare, nici fiu, nici fiică, nici un lucru din pradă, nimic din ce li se luase; David a adus înapoi totul... ” (1 Samuel 30:7-9,18-20)

 

Peste puțină vreme împotriva lui Israel au năvălit Filistenii. David din nou L-a întrebat pe Domnul, și a primit un răspuns clar. Dumnezeu i-a zis: „Suie-te, căci voi da pe filisteni în mâinile tale.” (2 Samuel 5:18,19)

 

Nu după mult timp, filistenii din nou au făcut război împotriva lui David. Cum el a procedat de data aceasta? El s-ar fi putut gândi astfel: „De două ori am fost într-o asemenea situație. Trebuie să merg împotriva vrăjmașilor Lui Dumnezeu, la fel ca atunci, s-au David din nou L-a întrebat pe Domnul, pentru ca să fie călăuzit?”

 

David nu s-a bizuit pe experiența sa. Din nou el s-a rugat Domnului. Și cred că s-a bucurat că a procedat astfel! Dar de data aceasta a primit o altă poruncă. „David a întrebat pe Domnul. Şi Domnul a zis: „Să nu te sui, ci ia-i pe la spate şi mergi asupra lor în dreptul duzilor. Când vei auzi un vuiet de paşi în vârfurile duzilor, atunci să te grăbeşti, căci Domnul merge înaintea ta, ca să bată oştirea filistenilor.” David a făcut cum îi poruncise Domnul şi a bătut pe filisteni de la Gheba până la Ghezer.” (2 Samuel 5:23-25)

 

Când întâlnim probleme și situații, asemenea celor, pe care le-am avut în trecut, trebuie să fim foarte atenți, pentru ca să nu ne bizuim doar pe experiența noastră! (Ieremia 10:23)

 

  • Doamne! Tu ştii ce este în întuneric şi la Tine locuieşte lumina. Tu dai înţelepciune înţelepţilor şi pricepere celor pricepuţi! (Daniel 2:21,22) Ajută-mă Doamne, ca să fiu în numărul celor înțelepți și pricepuți, care au înțelepciune și lumină din partea Ta, în întunericul împrejurărilor! În numele Lui Iisus, mă rog, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

„Căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui!” (1 Cronici 16:11)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 557
  • Export PDF: 3
Opțiuni