Dacă cu tine au procedat nedrept, acolo unde te-ai așteptat să-ți facă dreptate
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/05/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

'Am mai văzut sub soare că, în locul rânduit pentru judecată, domneşte nelegiuirea şi că, în locul rânduit pentru dreptate, este răutate. Atunci am zis în inima mea: „Dumnezeu va judeca şi pe cel bun, şi pe cel rău, căci El a sorocit o vreme pentru orice lucru şi pentru orice faptă.”' (Eclesiastul 3:16-17)

 

Eclesiastul a văzut sub soare, că în locul rânduit pentru judecată, și unde se așteptau, ca să le facă dreptate – domnește nelegiuirea; oamenii s-au întâlnit cu cele mai mari rele la judecată, unde s-au adresat pentru ca să le facă dreptate. Nelegiuirea este prezentă în locurile rânduite pentru judecată, acolo se face nedreptate în loc de dreptate. Judecătorii judecă nedrept, nu-și folosesc corect autoritatea și o folosesc pentru interesele lor.

 

 

Nu așa are loc sus în cer: Dumnezeu nu poate să facă vreo nelegiuire, sau nu poate să facă vreo nedreptate, dar sub soare, deseori, ceea ce trebuie să fie vreun adăpost pentru cel, care nu a făcut vreun rău, devine o închisoare.

 

Văzând cum sunt judecați oamenii pe nedrept, înțeleptul și-a îndreptat privirea spre Dumnezeu, spre Judecătorul, Care așteaptă cu nerăbdare, ziua judecății Lui, când Dumnezeu va judeca pe cel drept și pe cel vinovat, va judeca orice faptă și orice lucrare! La vremea potrivită el va fi de partea celor neprihăniți, și le va face dreptate, măcar că acum zăbovește. Dumnezeu va judeca pe cei nelegiuiți, și le va pedepsi, pentru că au făcut legi nedrepte, și au luat decizii cu cruzime, ca să asuprească pe săraci, și pentru ca să le fure dreptul celor, care au puțină putere. (Isaia 10:1) O astfel de lucrare, oferă o mângâiere nemaipomenită celor, care sunt asupriți!

 

De aceea, să așteptăm cu răbdare, căci există un alt Judecător, Care stă la ușă (Iacov 5:9). Dacă ai parte de vreun necaz, nădăjduiește în Judecătorul Cel drept, pune-Te la dispoziția Lui! Măcar că zilele de suferință pot să dureze foarte mult, totuși în același timp, există o vreme anumită pentru cercetarea tuturor lucrurilor, și tuturor faptelor săvârșite sub soare. Dumnezeu are o vreme, pentru ca să mai judece același caz încă o dată, pentru ca să compenseze necazurile, pentru ca să anuleze poruncile nedrepte, măcar că aici nu vedem aceasta. (Iov 24:1)

 

Uită-te bine la cel fără prihană şi priveşte pe cel fără vicleşug, căci omul de pace are parte de moştenitori, dar cei răzvrătiţi sunt nimiciţi cu toţii, sămânţa celor răi este prăpădită. Scăparea celor neprihăniţi vine de la Domnul; El este ocrotitorul lor la vremea necazului. Domnul îi ajută şi-i izbăveşte; îi izbăveşte de cei răi şi-i scapă, pentru că se încred în El. (Psalmii 37:37-40)

 

  • Tu Doamne, ești izbăvitorul meu! Tu – protecția mea în timpul necazului, puterea mea, atunci când trec prin vremuri dificile, căci în Tine nădăjduiesc! Ajută-mă să nu fiu răutăcios (răutăcioasă), să privesc la cel neprihănit, să permit ca cel fără vină să mă inspire, și să urmez pilda acestor oameni, căci așa oameni au un viitor, lor le-a fost promisă pacea, iar suferințele lor vor rămâne în urmă! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

     

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

„Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri şi, când era chinuit, nu ameninţa, ci Se supunea dreptului Judecător.” (1 Petru 2:23)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 502
  • Export PDF: 3
Opțiuni