Despre norii de ploaie, și nu numai
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 04/05/2019
    12345678910 0/10 X

„Când se umplu norii de ploaie, o varsă pe pământ. Oriîncotro ar cădea copacul, fie spre miazăzi, fie spre miazănoapte, în locul unde cade, acolo rămâne.” (Eclesiastul 11:3)

 

Eclesiastul spune lucruri simple, și pe care le înțeleg toți oamenii. Fără îndoială, dacă norii se umplu – atunci o să ploaie pe pământ. Norii nu pot să mențină cantitatea mare de apă, ci o varsă pe pământ, pentru ca el să nu fie neroditor, și ca să nu existe foamete pe pământ.

 

Deci, dacă norii de ploaie varsă apă pe pământ, care este mult mai jos decât ei, deci, dacă Tatăl Ceresc, din dragoste „dă ploaie peste cei neprihăniți, cât și peste cei răi” (Matei 5:45), deci dacă Domnul nostru Iisus Hristos, „fiind bogat, s-a făcut sărac pentru noi, pentru ca noi să ne îmbogățim prin sărăcia Lui” (2 Corinteni 8:9), atunci cum dăruiești tu, cel care s-a îmbogățit prin generozitatea Lui?

 

Iisus a fost atât de generos, că a dat tot ce a avut, pentru noi! El a fost bogat și a avut o slavă foarte mare în veșnicie, trăind cu Tatăl în cer. Dar el s-a făcut sărac, a lăsat toate beneficiile Lui incredibile, când a venit în lume, ca un prunc din Betleem, când „S-a smerit, luând un chip de rob, s-a făcut asemenea oamenilor, și la înfățișare a fost găsit ca un om” (Filipeni 2:7-8a). El S-a făcut sărac. Și aceasta se referă nu doar la Betleem, dar și la Nazaret, la Ghetsimani, și la Golgota. Și toate acestea au fost pentru noi, care nu merităm, pentru ca noi să ne îmbogățim pe vecie, prin sărăcia Lui!

 

Pe noi ne îndeamnă să jertfim puțini bani, câteva haine, ceva mâncare... Dar El S-a dat pe Sine!

 

Dacă norii sunt plini de ploaie, atunci ei varsă tot ce au! Dacă în tine trăiește Hristos, atunci cine de la aceasta a devenit mai bogat?

 

De aceea, „Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.” (Efeseni 4:31,32)

Fii plin de dragostea Lui Dumnezeu, și de mila Lui Hristos, și acționează pentru binele tuturor în viața ta: „Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.” (Galateni 6:10) Doar așa rezultatul vieții tale, nu va fi pustiu înaintea Lui Dumnezeu.

 

Căci copacul nu întotdeauna stă. Odată va cădea. Și unde va cădea, acolo va rămâne pentru totdeauna – zice Eclesiastul. Ultima zi din viața ta va veni la tine cu cruzime și fără milă, sau cu milă și cu dragoste; vei ajunge într-o stare neschimbătoare de fericire, sau într-un loc de chin, unde vei regreta amar, din cauza oportunităților pierdute, ajungând în veșnicie – aceasta depinde doar de atitudinea ta față de mila Lui Hristos, pe care o vei avea în timpul, care ți-a mai rămas, și de faptul, dacă te vei dărui pentru faptele milei.

 

Dacă ai avut nevoie de această aducere de aminte, atunci roagă-L pe Domnul, Care umple norii cu apă, și ne îmbogățește prin harul Său:

 

  • Doamne! Prin jertfa și prin faptul că Hristos S-a făcut sărac, Tu m-ai îmbogățit duhovnicește, pentru ca eu să-ți fiu predat(ă) pe deplin, și să nu mă gândesc doar la mine, ci să fac bine altora, manifestând îndurare, să le dăruiesc iertare și bucurie, așa precum și Tu în Hristos mi-ai dăruit mie, celui, care nu merită! Ajută-mă să fac aceasta fără ca să obosesc, așa precum faci Tu, fără ca să cazi de oboseală! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

„Când se umplu norii de ploaie, o varsă pe pământ... ” (Eclesiastul 11:3)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 497
  • Export PDF: 3
Opțiuni