Cum să întâlnești orice criză?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/04/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Cred că este foarte important să analizezi ceea ce s-a întâmplat, sau ceea ce are loc în viața ta, din punct de vedere biblic, și să te înveți să privești toate lucrurile din viață cu ochii Lui Dumnezeu. Pentru aceasta trebuie să înțelegem 3 adevăruri importante:

 

  1. Dumnezeu stă pe tron. Indiferent de toate crizele dificile din viață, Dumnezeul atotputernic stă pe tron. El împărățește. În timpul crizei, omul este ispitit să creadă că Dumnezeu a pierdut controlul universului. Dar adevărul este, că Dumnezeu stă pe tronul Său din veac în veac, din neam în neam. Trebuie să credem în inimile noastre, că Dumnezeu nu-Și va părăsi poziția, și nici nu poate s-o piardă. Trebuie să primim prin credință, că Dumnezeu stă pe tronul Său, și El controlează această criză. Dumnezeu Își împlinește scopurile pentru Slava Lui, și nu este vreo nelegiuire în El.

 

Psalmii 46:10

„Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.”

 

„... am văzut pe Domnul şezând pe un scaun de domnie foarte înalt, şi poalele mantiei Lui umpleau Templul.” (Isaia 6:1)

 

“Dar Tu, Doamne, împărăţeşti pe vecie; scaunul Tău de domnie dăinuieşte din neam în neam!” (Plângerile 5:19)

 

'pe când Fiului I-a zis: „Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate. ' (Evrei 1:8)

 

Recunoscând faptul că Dumnezeu este atotputernic, și că El controlează orice criză, înțelegem 2 adevăruri:

 

Criza are limite.

Ea are un scop

Evenimentele din viață, nu le putem numi episoade tragice, care nu au sens, și n-au vreun scop. Dumnezeu permite doar ceea, ce El poate să folosească pentru Slava Lui, și pentru binele nostru (chiar dacă sunt anumite lucruri, pe care nu le putem înțelege).

 

      2. Harul nu se schimbă. Aceasta înseamnă, că Dumnezeu ne dă Harul Său, pentru ca noi să putem face față la orice situații din viață. Uneori poți să auzi: „Nu voi reuși să fac față” sau „Nu pot să rabd aceasta.” Dar adevărul este, că indiferent de emoții și senzații, aceasta nu este ceea ce vorbește Dumnezeu. La Epistola 1 către Corinteni 10:13, Dumnezeu ne spune, că El nu va permite, ca noi, copiii Lui să fim ispitiți peste puterile noastre. La (Epistola către Evrei 13:5-6) Dumnezeul atotputernic, încă odată, ne promite, că în orice situație din viață, El va fi cu noi, și niciodată nu ne va părăsi, și nici nu ne va lăsa, noi întotdeauna vom experimenta harul Său, care ne ajută să facem ca toate să lucreze pentru binele nostru, doar dacă vom primi acest har.

 

„Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” (1 Corinteni 10:13)

 

“Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (Romani 8:31,32)

 

“De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28)

 

    3. Proslăvește-L pe Dumnezeu pentru problemele tale. Există o secvență extraordinară în Noul Testament – Epistola lui Iacov 1:2-3: „Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.” (Iacov 1.2,3) Maturitatea emoțională – ceea ce așteaptă Dumnezeu de la noi. Dacă nu putem să întâlnim cu o atitudine de mulțumire, toate lucrurile, care ne-au fost trimise, atunci vom întâlni toate acestea cu cârtire, cu mânie, și cu amărăciune. Nu există ceva la mijloc. Dacă nu putem să-L proslăvim pe Dumnezeu pentru situația, pe care o avem, atunci vom reacționa cu răutate. Mulțumește-I Domnului pentru problemele tale, privește-te din punctul de vedere a Lui Dumnezeu, apreciază valoarea lor din punctul de vedere al creșterii duhovnicești. Atunci amărăciunea și înstrăinarea vor dispărea, iar vindecarea duhovnicească nu va întârzia mult. De aceea, proslăvește-L pe Dumnezeu pentru lucrurile de care ai parte în viață, și întâlnește orice criză cu o inimă mulțumitoare. Dacă ai păcătuit împotriva Lui Dumnezeu, atunci mărturisește-I păcatul și primește pacea Lui în inima ta.

 

În orice împrejurări, mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. (1 Tesaloniceni 5:18)

 

Domnul să te binecuvânteze la aceasta!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 529
  • Export PDF: 3
Opțiuni