Cât este de important să te pregătești pentru ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 24/04/2019
    12345678910 0/10 X

Odată Iisus a zis: “Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu şi-L păzesc!”(Luca 11:28). Adevărul este, că mai întâi trebuie să ascultăm cuvântul din partea Lui Dumnezeu, pentru ca apoi să trăim în conformitate cu ceea, ce spune Dumnezeu, și pentru ca să fim din zi în zi mai asemenea Lui Hristos.

Pur și simplu să asculți cuvântul, este cea mai ușoară disciplină de hrănire cu ceea ce este scris în Cuvântul Lui Dumnezeu. De ce aceasta este socotită o disciplină? Deoarece, dacă nu ne vom disciplina să ascultăm regulat Cuvântul Lui Dumnezeu, atunci probabil îl vom auzi din greșeală, doar atunci când vom dori, sau deloc nu-L vom asculta. Pentru cei mai mulți, să te disciplinezi să asculți Cuvântul Lui Dumnezeu, înseamnă să-ți dezvolți o disciplină, de a frecventa regulat biserica, unde se predică corect Cuvântul Lui Dumnezeu.

 

Donald Whitney, în cartea sa “Creșterea duhovnicească în viața creștinului” a scris următoarele: “Dacă vei intra într-o biserică evanghelică, tipică, cu două minute, până la începerea serviciului divin de închinare, atunci aceasta înseamnă, să intri în sala de sport, cu două minute, mai înainte de meciul de baschet. O parte a inimii mele de păstor, prețuiește acest bine, când oamenii sunt bucuroși să se vadă unul pe celălalt, și doresc să comunice cu ceilalți. Când familia Lui Dumnezeu se adună împreună, atunci acolo este o atmosferă de reuniune a familiei. Dar eu cred, că cea mai mare parte a inimii mele, dorește, ca oamenii să aibă reverență față de Domnul, și să-L caute pe Dumnezeu, când vin să asculte Cuvântul Lui.”

 

Mai departe acest autor aduce un astfel de exemplu. “De-a lungul unui interval de timp, o adunare de credincioși coreeni, s-au folosit de clădirea bisericii noastre, pentru serviciile lor divine, din mijlocul săptămânii. M-a uimit felul, cum ei intrau în centrul de închinare... ei îndată se aplecau pentru rugăciuni, pentru o vreme, iar apoi își puneau lucrurile, își scoteau haina de sus sau acordau atenție celor din jur. Aceasta a slujit în calitate de o aducere de aminte efectivă, pentru ei, și pentru cei din jur – ca să țină minte, care este scopul adunării lor.”

 

Deci, ascultarea Cuvântului Lui Dumnezeu – nu este doar pur și simplu, o ascultare pasivă, ci este o disciplină, pe care trebuie s-o dezvolți.

 

Ai o astfel de disciplină, de a asculta regulat Cuvântul Lui Dumnezeu? Ai un respect deosebit față de Domnul, Îl cauți din toată inima, înainte, ca să se audă, Cuvântul inspirat de Duhul Sfânt?

 

Doamne, Cuvântul Tău este adevărul! Ajută-mă să cresc în disciplina de a asculta Cuvântul Tău, și să fiu gata să-L primesc, ca pe Cuvântul ieșit din gura Ta, ci nu ca pe un cuvânt spus de oameni, pentru ca să-mi potolesc foamea sufletului cu el, și să trăiesc cu orice Cuvânt, care vine de la Tine! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

“De aceea mulţumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când aţi primit Cuvântul lui Dumnezeu auzit de la noi, l-aţi primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, aşa cum şi este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează şi în voi care credeţi.” (1 Tesaloniceni 2:13)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 587
  • Export PDF: 3
Opțiuni