Trebuie să ai “copacul tău”
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 23/04/2019
    12345678910 0/10 X

“Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.” (Iacov 1:25)

 

Este interesant, cuvântul grecesc, care este tradus aici cu “își va adânci privirile”, literalmente semnifică “se va apleca foarte jos,” cu scopul, ca să vadă mai bine. Iată așa o atitudine ne învață apostolul Iacov, să avem față de Scriptură, “să ne aplecăm foarte jos,” ca s-o analizăm, s-o cercetăm neîncetat (atunci când este sezonul), să pătrundem în ea, și s-o aplicăm în viața noastră. Doar așa nu vom uita cuvântul, vom obține eliberarea adevărată, prin cunoașterea adevărului, și vom obține fericirea!

 

Donald Whitney în cartea sa “Creșterea duhovnicească în viața creștinului” ne dă o ilustrație minunată, cu privire la aceea, cât este de important să studiem foarte atent de sinestătător Scriptura, și să trăim în conformitate cu ea, ci nu doar să ascultăm din când în când, cum cineva vorbește din Cuvântul Lui Dumnezeu.

 

“Doi frați s-au plimbat în aleea tatălui lor, în care erau sădiți pomi. În timp ce se plimbau, ei s-au arpopiat de un copac foarte tânăr, care era plin de roade. Ei au mâncat fructele foarte gustoase, până nu s-au săturat, iar când au plecat, unul dintre ei, a strâns toate roadele, care au mai rămas, și le-a dus la sine acasă. Dar fratele lui, a luat copacul, și l-a sădit în grădina sa. Copacul a înflorit, și de fiecare dată a adus roade bogate, de aceea acest om, a avut întotdeauna roade, în timp ce fratele lui nu avea nimic.”

 

 

Biblia este precum acest copac roditor, din această istorie. Doar pur și simplu să asculți Cuvântul Lui Dumnezeu – este precum să fii primul frate. Poți să strângi foarte multe fructe, dintr-o întâlnire neașteptată, și chiar poți să aduci acasă atât de multe fructe, care îți vor ajunge pentru câteva zile, dar oricât de multe fructe n-ai strânge, totuși aceasta nu se poate compara cu situația, când ai copacul tău. Prin exercițiile de citire și studiere, noi sădim acest copac în livada noastră, și putem să ne bucurăm de fructele lui. Printre exercițiile duhovnicești, de asemenea putem să găsim arma învățării pe de rost, cugetării și aplicării, care cu generozitate mărește roada, ce apoi este culeasă de pe copacul nostru.”

 

Doamne, ajută-mă să fiu o persoană, care de sinestătător cercetează Cuvântul Tău, cugetă asupra Lui, și întotdeauna îl aplică în viață! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav


“Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele
 

şi o lumină pe cărarea mea.” Psalmii 119:105

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 490
  • Export PDF: 3
Opțiuni