Care este intenția inimii tale, atunci când dorești să te căsătorești?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 21/04/2019
    12345678910 0/10 X

Probabil, ai o mulțime de motive, pentru ca să te căsătorești, dar care motiv, trebuie să fie cel mai important, în dorința de a zidi o căsătorie fericită?

 

Soțul, sau soția ta, pot să fie foarte buni, și să aibă abilități în acele domenii, unde tu singur(ă), probabil, nu ești atât de puternic(ă), dar acesta nu poate să fie motivul principal pentru căsătorie. De asemenea motivul principal, nu trebuie să fie chemarea asemănătoare, căci atunci munca în echipă este mult mai importantă decât relația de dragoste. Acest fapt, că propovăduiți împreună, sau vă rugați foarte bine împreună, nu poate să fie motivul principal.

 

Dacă vom privi la intenția inimii Lui Dumnezeu, când El ne-a salvat, și ne-a unit cu El printr-un legământ veșnic, devine clar, care este motivul. Dragostea Lui față de noi, motivul Lui, cel mai important. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16) Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8) Dragostea Lui Dumnezeu, agape (necondiționată) manifestată unul față de celălalt – iată o temelie adevărată pentru o căsătorie fericită.

 

Cel mai important lucru, pe care trebuie să-l afli pentru tine, mai înainte să te căsătorești, l-ai iubit din toată inima pe potențialul viitor partener de căsătorie, pentru ca să-i poți promite dragostea Lui Dumnezeu, pentru tot restul vieții.

 

Dragostea Lui Dumnezeu este credincioasă, și neschimbătoare. Ea întotdeauna caută oportunități, pentru ca să restabilească și să răscumpere, în loc să caute vreun motiv de divorț, precum face duhul necredincios. Credincioșia se vede prin cât de mult ești dedicat celuilalt. Credincioșia, înseamnă să fii omul, care își ține cuvântul, indiferent de timpul de afară. Să fii credincios, înseamnă să fii omul, pe care poți să te bizui. Aceasta, în sens direct înseamnă să fii un sprijin de încredere. Dumnezeu – Dumnezeu credincios, și El ne poruncește, să-I fim credincioși, când facem legământ cu El. Tu de asemenea ai dreptul să ceri, ca partenerul de căsătorie, să-ți fie credincios. Privind la felul, cât de credincios ești partenerului de căsătorie, se poate de spus, dacă îl iubești din toată inima. Dragostea fără credincioșie nu este dragoste adevărată.

 

Schimbările în viață au loc permanent. Este normal, și noi trebuie să cunoaștem aceasta, căci nu există creștere fără schimbare. Dar, dacă te-ai alipit de cineva din toată inima, atunci schimbarea împrejurărilor nu va fi o mare problemă pentru voi.

 

Unul dintre lucruri, care se schimbă cu anii, este trupul. Dacă pentru tine este atât de important aspectul exterior al partenerului de căsătorie, atunci ce vei face când părul de pe cap va deveni mai rar, iar burta se va lăsa în jos? Dacă din toată inima te-ai alipit la soțul sau soția ta, atunci vei continua să-ți iubești alesul (aleasa) inimii, indiferent de circumstanțe.

 

În afară de aceasta, toți oamenii trec prin crize, la diverse etape din viață. Criza – nu este la fel, precum catastrofa. Ce vei face în timpul crizei, are o importanță foarte mare. Acela, Care s-a alipit din toată inima, nu va părăsi persoana dragă în timpul crizei, dar o va ajuta să treacă peste criză, o va sprijini și o va mângâia.

 

Dumnezeul, Care este dragoste, să te umple cu Sine, și să-ți binecuvânteze viața personală!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 406
  • Export PDF: 3
Opțiuni