Nu evita lucrurile mici!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 21/04/2019
    12345678910 0/10 X

Detalii. Mărunțișuri. Dostoevschii a scris, „că ele distrug întotdeauna totul.” O altă persoană a adăugat, că „diavolul întotdeauna folosește mărunțișurile.” Dar anume o lingură de gudron distruge un butoi plin cu miere, insectele ucid un elefant, dar picăturile de apă, care nu încetează să picure, pot fi o armă de tortură. Mărunțișurile, care decid totul în viețile noastre, și care deseori sunt evitate când cineva își cercetează caracterul, uneori produc daune mari, „ la toată clădirea... ”

 

Pe om întotdeauna îl dezamăgesc mărunțișurile. Când oamenii amăgesc, ei menționează foarte multe detalii. Mărunțișurile întotdeauna se manifestă prin ceva mai mult: „... grăuntele de muştar, care, când este semănat în pământ, este cea mai mică dintre toate seminţele de pe pământ, dar, după ce a fost semănat, creşte şi se face mai mare decât toate zarzavaturile şi face ramuri mari, aşa că păsările cerului îşi pot face cuiburi la umbra lui.” (Marcu 4:31,32)

 

Mărunțișurile întotdeauna se manifestă prin ceva mai mare. Semințele foarte mici, vor deveni copaci, copii – maturi, gândurile – acțiuni, cuvântul – rezultat, „tot ce este ascuns – va ieși la iveală,” a zis Iisus.

 

În Evanghelia după Luca (8:17) este scris: „Fiindcă nu este nimic acoperit care nu va fi descoperit, nimic tăinuit care nu va fi cunoscut şi nu va veni la lumină.” (Luca 8:17)

 

Există mărunțișuri în viața ta, pe care le eviți? Acestea pot fi uneori: vreun cuvânt „nepotrivit,” vreun gând, vreo ideie... Acestea pot fi: „vreun film rău,” „vreo muzică rea,” „vreun prieten rău,” „vreo discuție păcătoasă,” „vreo calitate de caracter rea... ” Ține minte, că mărunțișurile „se vor sui pe fereastră și vor deschide ușa consecințelor rele.” Dacă „nu vei scăpa de buruieni la timp” - atunci vei pierde toată roada...

 

Fie ca rugăciunea noastră să fie:

 

Doamne, încă nu sunt acea persoană, pe care dorești s-o vezi în mine. Ajută-mă, ca niciodată să nu mă scuz pentru păcatul meu, oricât de mic, de neobservat nu ar fi, în comparație cu „cele mari.” Doamne, ajută-mă ca niciodată să nu cad în păcat, și niciodată să nu-l primesc ca o parte din viața mea. Doamne ajută-mă să fiu flămând după Tine și să fiu flămând după neprihănirea Ta. Eu cred Doamne, că Tu ai puterea să mă eliberezi de puterea păcatului. Cred, că Crucea Lui Iisus distruge robia păcatului, și dă libertatea adevărată. Mă supun Ție, și autorității Tale împărătești asupra mea. Tu ești în stare să mă protejezi de cădere, și cu o mare bucurie să mă prezinți, fără vreo zbârcitură înaintea tronului Tău, Doamne. În numele Domnului Iisus Hristos, amin.

 

Și ține minte: Viața – lanț, iar mărunțișurile din ea – legăturile lanțulu, nu putem să nu atragem atenția la ele! ! !

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 414
  • Export PDF: 3
Opțiuni