Ținta diavolului – Hristos, iar aceasta înseamnă și cei, care aparțin Lui Hristos
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 17/04/2019
    12345678910 0/10 X

Satana se împotrivește tuturor lucrărilor, pe care le face Hristos, deoarece Hristos – cea mai importantă țintă a diavolului. De ce? Deoarece planul Lui Dumnezeu este acesta: "... prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul şi să izbăvească pe toţi aceia care, prin frica morţii, erau supuşi robiei toată viaţa lor." (Evrei 2:14-15) Încercarea diavolului de a distruge spița de neam a Lui Mesia, pentru ca Hristos niciodată să nu se nască, nu a avut succes. După ce S-a născut Salvatorul, împăratul Irod a dat o poruncă, pentru ca să găsească Pruncul, pentru ca să-L ucidă (Matei 2:16-18). Acesta a fost planul rău al diavolului. După ce nu i-a reușit, Satana a încercat să-L învingă pe Hristos în pustie (Matei 4:1-11)... Și doar atunci când pe Hristos L-au răstignit pe cruce, satana, probabil, s-a gândit, că în sfârșit L-a învins. Dar Hristos și-a afirmat biruința Lui asupra puterilor întunericului (1 Petru 3:18-20; Coloseni 2:15), El S-a sculat din morți în slavă și S-a înălțat la cer.

 

Satana se împotrivește tuturor lucrărilor, pe care le face Hristos:

 

Hristos a venit să distrugă lucrările diavolului. Diavolul încearcă și acționează în așa fel, ca să distrugă lucrările Lui Hristos (el dorește să facă aceasta și în zilele noastre, distrugând lucrarea Domnului, în acei și prin acei credincioși, care nu se supun Domnului).

(1 Ioan 3:8) „Cine păcătuieşte este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.”

(Matei 16:21-23) 21 De atunci încolo, Isus a început să spună ucenicilor Săi că El trebuie să meargă la Ierusalim, să pătimească mult... că are să fie omorât şi că a treia zi are să învieze. 22 Petru L-a luat deoparte şi a început să-L mustre, zicând: „Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ţi se întâmple aşa ceva!” 23 Dar Isus S-a întors şi a zis lui Petru: „Înapoia Mea, Satano, tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor.”

(1 Tesaloniceni 3:5)“Astfel, în nerăbdarea mea, am trimis să-mi aducă ştiri despre credinţa voastră de teamă ca nu cumva să vă fi ispitit Ispititorul, şi osteneala noastră să fi fost degeaba.”

 

Hristos ne descoperă adevărul, dar satana își dă toate silințele, ca să-l ascundă.

(Ioan 1:17) „căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos.”

La Ioan 8:44 Iisus ne spune, că diavolul „nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.”

 

Hristos dă viață, dar Satana ucide.

(Ioan 10:10) „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”

(Ioan 10:10) „Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească.” Satana “a fost un ucigaș de la început” (Ioan 8:44), și de asemenea el are „puterea morții.” (Evrei 2:14)

 

Hristos crește în zilele noastre roadele duhovnicești ale neprihănirii. Satana, dimpotrivă, nu iubește faptele neprihănirii.

(Filipeni 1:9-11) „Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere, 10 ca să deosebiţi lucrurile alese, pentru ca să fiţi curaţi şi să nu vă poticniţi până în ziua venirii lui Hristos, 11 plini de roada neprihănirii, prin Isus Hristos, spre slava şi lauda lui Dumnezeu.”

(1 Ioan 3:10,12) “Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său... cum a fost Cain, care era de la cel rău şi a ucis pe fratele său.”

 

Hristos permite în viața noastră încercări, pentru ca să ne ajute să creștem duhovnicește, dar satana de înconjoară cu ispite, pentru ca să ne doboare.

(Apocalipsa 2:10) „Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniţă pe unii din voi, ca să vă încerce. Şi veţi avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii.”

 

Hristos protejează pe cei credincioși, dar satana îi vorbește de rău.

(1 Ioan 2:1)„Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitora, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.”

Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume... pârâşul fraţilor noştri, care zi şi noapte îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos. (Apocalipsa 12:10)

 

Hristos îi face pe credincioși liberi, dar satana îi robește și îi rătăcește.

(Ioan 8:36) „Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.”

(2 Timotei 2:26) “şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia.”

 

Satana și astăzi nu încetează să se împotrivească tuturor lucrărilor, acelora, pe care Hristos le face în noi, și prin noi. Satana se va lupta cu Hristos, când El se va întoarce pe pământ, (Apocalipsa 16:14; 17:14), și Hristos îl va birui pe deplin, iar apoi îl va arunca în iazul de foc și de pucioasă (Matei 25:41; Apocalipsa 20:20).

 

„Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.” (Romani 8:9) Hristos a fost ținta diavolului. Hristos locuiește în cei credincioși! Acum credincioșii – ținta lui!

 

Aceasta ne dă responsabilități. Precum a scris Pavel, „Rămâneţi dar tari şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei.” (Galateni 5:1) Din aceste cuvinte se vede, că Dumnezeu nu doar dorește, ca noi să devenim liberi, ci de asemenea ne avertizează despre pericolul, de a ne pierde această libertate. Nu ești în așa pericol? Nu frânezi creșterea ta spirituală, din cauza obiceiurilor rele, gândurilor nelegiuite, la care cugeți în mod repetat, și din cauza acțiunilor, pe care nu le controlezi? Probabil, frica, răutatea, disperarea a pus stăpânire peste tine? Auzi care-va glasuri, pe care nu le poți înțelege? Ești urmărit(ă) de îndoială cu privire la relația ta cu Dumnezeu, Care pare departe, și foarte aspru? Îți este greu să te rogi, să citești Biblia, să asculți cu atenție predicile? Ți-ai pierdut sensul vieții? Probabil, totul merge bine în viața ta: la serviciu, în familie, și la biserică. Dar cu toate acestea simți că nu ești liber(ă)?

 

 

Dacă „da,” atunci ai nevoie de libertatea în Hristos! Îl ai pe Acela, Care deja a obținut biruința deplină asupra întunericului, și a devenit arvuna libertății noastre: Iisus Hristos. „Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.” (Isaia 9:6)

 

Ține minte, că „Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui. (1 Petru 1:3) Dumnezeu ne-a dat “tot ce privește viața și evlavia.” Dumnezeu ne-a dat pe Fiul Său, iar împreună cu El, tot de ce avem nevoie, pentru creșterea noastră în Hristos. Dar satana face tot posibilul, pentru ca noi să nu recunoaștem, cine suntem și ce avem în Hristos. De aceea, aduți aminte, studiază libertatea, protecția, și autoritatea, pe care o ai prin credință în Hristos. Caută și găsește calea, pentru rezolvarea conflictelor duhovnicești. Devino Ostașul Luminii! Articolele scrise de mine te vor ajuta și la aceasta.

 

„Harul şi pacea să vă fie înmulţite prin cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Domnului nostru Isus Hristos!” (2 Petru 1:2)

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 671
  • Export PDF: 3
Opțiuni