DU-TE!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 15/04/2019
    12345678910 0/10 X

Uneori Dumnezeu ne spune: “Du-te... ”

Lui Naaman i-a zis: “Du-te și scaldă-te și vei fi curățit.”

Leproșilor le-a zis: “Duceți-vă de vă arătați preotului.”

Proorocului Iona i-a zis: “Du-te și predică la Ninive.”

Unuia dintre noi, îi zice: “Du-te și vorbește cu cutare persoană, roagă-te, slujește, mângâie... ”

 

Ce se întâmplă, când pur și simplu mergem în conformitate cu ceea ce spune Cuvântul Lui Dumnezeu? Corect – întâlnim binecuvântarea. De exemplu, despre leproși este scris, că ei au mers, și – s-au curățit. Despre Iona se spune, că el s-a dus după Cuvântul Domnului și a propovăduit, iar cei din Ninive au crezut în Dumnezeu... Gândește-te la aceasta... Înțelegi, esența nu este în aceea, unde s-au dus, ci – de ce s-au dus. Ei au primit rezultatul necesar – când L-au ascultat pe Domnul. Iar restul a făcut El... Să mergi nu este întotdeauna ușor. Dar dacă Dumnezeu ți-a spus – deci, du-te și vei fi curățit, chiar dacă toate acestea sunt contrar logicii. Du-te și oamenii se vor întoarce la Dumnezeu... Du-te... De ce? Deoarece așa a spus Dumnezeu!

 

Pur și simplu du-te... Dumnezeu va purta de grijă!

 

“Pe când trecea pe lângă Marea Galileii, Isus a văzut doi fraţi: pe Simon, zis Petru, şi pe fratele său Andrei, care aruncau o mreajă în mare; căci erau pescari. El le-a zis: „Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.” Îndată, ei au lăsat mrejele şi au mers după El.” (Matei 4:18-20)

 

Cine știe, câte generații din familia Lui Zebedei au prins pești în Marea Galileii – presupun că nu doar o generație. În acea țară, în acea cultură – la fel ca în zilele noastre în multe țări și culturi – o afacere mică de familie, se transmite din generație în generație, dar în unele cazuri dintr-un veac în altul. Așa este mai bine, mai sigur, omul cunoaște, ce trebuie să facă. Dacă vor veni vremuri grele, nu este ceva groaznic: doar trebuie de lucrat cu mai multă perseverență.

 

Și aici apare un prooroc tânăr din Nazaret, și îi propune lui Petru și Andrei, și de asemenea vecinilor lor Iacov și Ioan, să lepede totul și să-L urmeze. Iar ei se supun. Gândește-te, cum a trăit Petru, Andrei, Iacov, și Ioan, la ce viitor necunoscut i-a chemat Iisus, și vei înțelege, că această istorie simplă dintr-o parte, cutremură toată temelia: lasă toate cele obișnuite, și cunoscute, renunță la ceva sigur, și foarte-apropiat... și urmează-L pe Iisus. El nu te va dezamăgi!

 

Fie ca rugăciunea ta să fie:

Doamne! Binecuvântează-mă ca să nu-mi pierd oportunitatea de a împlini chemarea Ta! În numele Tău mă rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Trăiește împreună cu Hristos

Și Îți va da în viață

Speranță, Credință și Dragoste.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 379
  • Export PDF: 3
Opțiuni