Care este mângâierea noastră în greutățile vieții?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 15/04/2019
    12345678910 0/10 X

„Domnul meu s-o ia înaintea robului său, şi eu voi veni încet pe urmă, la pas cu turma, care va merge înaintea mea, şi la pas cu copiii, până voi ajunge la domnul meu în Seir.” (1 Petru 5:7)

“Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi.” (1 Petru 5:7)

 

Primul text – este un exemplu, despre cum Iacov a avut grijă de turmă și de copii. El nu a putut să permită, ca ei să cadă de oboseală, chiar și de-a lungul unei zile. El cunoaște cât de rezistenți sunt, și datorită acestor calcule, el face alegerile corecte. Al doilea text ne vorbește despre grija, pe care ne-o poartă Păstorul Iisus Hristos, în calea vieții. Noi n-am mers pe calea aceasta în trecut, dar Iisus Hristos deja a trecut această cale. El cunoaște greutățile, care se întâlnesc în această cale, din experiența personală: El a trecut această cale, cu mult mai înainte, decât timpul, când noi am pășit pe ea. “Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.” (Evrei 4:15) “Şi prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi.” (Evrei 2:18) „Căci El ştie din ce suntem făcuţi; Îşi aduce aminte că suntem ţărână.” (Psalmii 103:14)

 

Aduți aminte de aceasta, când vei fi ispitit(ă), și când vei avea parte de greutăți. Domnul cunoaște totul și nu va permite, ca să fii ispitit(ă), încercat(ă) peste puterile tale. Dacă El îți poruncește să mergi – mergi, chiar dacă pasul tău, ți se va părea peste puterile tale, Domnul te va întări, și vei spune împreună cu apostolul Pavel: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13)

 

Rugăciunea:

 

Doamne – Păstorul meu! Cine, în afară de Tine, cunoaște și înțelege îngrijorările mele. Cine în afară de Tine a suferit totul, și este în stare să mă ajute, să rabd totul să stau tare, și să nu cad de oboseală în duhul meu. Nu permite ca păcatul să pună stăpânire peste mine. Întărește-mă după Cuvântul Tău. În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 383
  • Export PDF: 3
Opțiuni