Dependența de Dumnezeu
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 14/04/2019
    12345678910 0/10 X

Despre împăratul din Israel Ahab, citim în Scriptură următoarele. “Ahab, fiul lui Omri, a făcut ce este rău înaintea Domnului, mai mult decât toţi cei ce fuseseră înaintea lui. Şi, ca şi cum ar fi fost puţin lucru pentru el să se dedea la păcatele lui Ieroboam... a mai luat de nevastă şi pe Izabela, fata lui Etbaal, împăratul sidoniţilor, şi a slujit lui Baal şi s-a închinat înaintea lui.” (1 Împărați 16:30-31) Și au fost “patru sute cincizeci de proroci ai lui Baal şi pe cei patru sute de proroci ai Astarteei, care mănâncă la masa Izabelei.” (1 Împărați 18:19)

 

“De aceea, când a nimicit Izabela pe prorocii Domnului, Obadia (conducătorul palatului împărătesc) a luat o sută de proroci, i-a ascuns câte cincizeci într-o peşteră şi i-a hrănit cu pâine şi cu apă.” (1 Împărați 18:4) “Iar cuvântul Domnului a vorbit lui Ilie cu aceste vorbe: 3 „Pleacă de aici, îndreaptă-te spre răsărit şi ascunde-te lângă pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului. 4 Vei bea apă din pârâu şi am poruncit corbilor să te hrănească acolo.” 5 El a plecat şi a făcut după cuvântul Domnului. S-a dus şi s-a aşezat lângă pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului. 6 Corbii îi aduceau pâine şi carne dimineaţa şi pâine şi carne seara şi bea apă din pârâu. 7 Dar, după câtăva vreme, pârâul a secat, căci nu căzuse ploaie în ţară.

Văduva din Sarepta

8 Atunci, cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: 9 „Scoală-te, du-te la Sarepta, care ţine de Sidon, şi rămâi acolo. Iată că am poruncit acolo unei femei văduve să te hrănească.” 10 Ilie s-a sculat şi s-a dus la Sarepta... ” (1 Împărați 17:2-10)

 

Proorocul Ilie, fiind independent (inclusiv, și din punct de vedere financiar) de închinarea la idoli, care a fost oficială atunci, care era coordonată de Ahab și de soția lui Izabela, dar Ilie a fost un om dependent pe deplin de Dumnezeu, Care era sursa lui de toate lucrurile, Unicul, Care cunoaște nevoile robului Său.

 

Cu privire la resursele de existență a lui Ilie, există un factor semnificativ: în Biblie nicăieri nu este menționat, despre resurse, agonisite de Ilie în mod firesc. Totuși, el trebuia să ducă un mod de viață normal din punct de vedere fizic, la fel precum noi. Dar Duh Sfânt cu stăruință evită vreo aducere de aminte cu privire la acest domeniu din viața lui Ilie; El ne vorbește despre mijloace, pe care Ilie le-a primit, datorită intervenției Lui Dumnezeu: despre corbii lângă pârâul Chirit, despre untdelemnul și făina văduvei din Saret, despre mâncarea, pe care Îngerul i-a dat-o de două ori, în timp ce fugea pe muntele Horiv. Chiar și puterea lui a fost menținută pe cale supranaturală. Odată “mâna Domnului a venit peste Ilie,” – citind (1 Împărați 18:46), și el a ajuns carul lui Ahab. Într-o altă dată, Dumnezeu i-a dat așa putere, că el a putut să călătorească 40 de zile și 40 de nopți. El nici nu s-a gândit la protecția lui; Însuși Dumnezeu a avut grijă de aceasta. Când ostașii, trimiși de Ahazia, se apropiau de Ilie, pentru ca să-l prindă, focul din cer s-a coborât și i-a mistuit. Dependența doar de Dumnezeu. Nu a avut vreun sprijin omenesc, nu a fost ajutat de oameni, cu mijloace necesare pentru viață.

 

În orice împrejurări, Ilie s-a bizuit pe Cel din ceruri, știind că Dumnezeu, Care este cu el, este în stare să-i împlinească nevoile. De sigur, Scriptura ne învață: Căci, când eram la voi, vă spuneam lămurit: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce.” (2 Tesaloniceni 3:10 ) Dumnezeu ne va împlini nevoile, chiar și prin munca noastră. (Efeseni 4:28), și prin astfel de oameni, ca Obadia, care a hrănit 100 de prooroci, pe timpul foametei și în perioada crizei duhovnicești. Doresc să-ți spun despre altceva. Dacă dorim să ne îmbrăcăm “în duhul și puterea lui Ilie,” trebuie să încetăm să punem pe primul loc mijloacele de întreținere firești, căci pe mijloace materiale se bizuie cei mai mulți oameni. Dacă cineva se bizuie pe mijloace materiale, atunci inima lui este împărțită. Duhul Sfânt ne dorește cu gelozie pentru Sine (Iacov 4:5, Credeţi că degeaba vorbeşte Scriptura? Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine), și El niciodată nu va participa într-o slujire, care are sprijinul și centrul atenției – pe pământ. El cu gelozie dorește să ne predăm Lui pe deplin!

 

Fie ca rugăciunea ta să fie:

Doamne, doresc să depind de Tine, și din toată inima mea să-Ți fiu predat(ă) Ție, și lucrării Tale! Ajută-mă să caut mai întâi Împărăția Ta și neprihănirea Ta. În numele Domnului Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă    



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 575
  • Export PDF: 3
Opțiuni