Ce ne va întări în slăbiciunile noastre?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 11/04/2019
    12345678910 0/10 X

 

"Duhul omului îl sprijină la boală. Dar duhul doborât de întristare, cine-l va ridica?" (Proverbe 18:15)

 

Omul se naşte în lumea durerii. Ajunge sub presiunea unor nenorociri foarte mari, sărăciei, durerilor, bolilor, şi nevoilor. Dar omul puternic duhovniceşte învinge slăbiciunile lui! Duhul lui îmbărbătat şi perseverent îl ajută să le treacă. Probabil, cunoşti aşa oameni, sau ai auzit despre ei.

 

Iar dacă duhul omului este apăsat, doborât, disperat sau biruit, atunci în faţa bolii este fără putere. Va cădea duhul - va pleca speranţa! Demult este dovedit şi de medici: omul cu un duh puternic, poate să învingă boala fizică; dar invers, duhul care este doborât, nu întotdeauna poate să fie ajutat de medici.

 

Trebuie să ţinem minte, că "duhul rănit suferă mai mult, decât trupul rănit, căci în duh se conţine mai multă viaţă, decât în trup. Dacă duhul este rănit, atunci necazul învinge şi ajunge de nesuportat." (C. Bridges)

 

Dintre toate întristările, acelea care afectează duhul, sunt cele mai groaznice. Duhul rănit nu poate să se ajute singur pe sine, dacă el este rănit prin descurajare, din cauza necazului, de care are parte; dacă el şi-a pierdut speranţa că va fi ajutat şi dacă crede că nu are vreo scăpare.

 

Omul devine o povară pentru el însuşi. Pedeapsa lui Cain, după cuvintele lui, a fost mai mare, decât el a fost în stare s-o rabde. Pe Saul l-a cuprins întunericul disperării. Ahitofel şi Iuda au decis să se spânzure. Aceşti oameni cu duhul rănit, nu au primit vindecare. Dar vindecarea există!

 

O femeie a mărturisit odată, că în copilărie, fratele ei mai mare, permanent o batjocorea prin cuvinte urâte. El a făcut aceasta, din cauza că el îşi dorea un frate mai mic, dar când s-a născut ea, el a primit o soră în loc de frate. El a refuzat să se joace cu ea, şi-a bătut joc de ea în faţa celorlalţi, zicea că este atât de urâtă, că nimeni nu va dori să fie cu ea, şi că Însuşi Dumnezeu nu Se va interesa de ea. Cuvintele lui atât de mult i-au străpuns duhul, încât cu timpul, ea simţea, că fratele are dreptate.

 

Femeia tânără se simţea astfel toată viaţa, şi cînd a devenit suficient de matură, s-a căsătorit cu primul bărbat, pe care l-a întâlnit, care a făcut-o să se simtă importantă, şi s-a interesat de ea. Peste vreo câţiva ani, căsătoria s-a destrămat.

 

Când ea s-a întâlnit cu Domnul şi a experimentat dragostea Tatălui Ceresc, ea, în sfârşit, a fost în stare să biruiască ruşinea şi respingerea, cu care s-a luptat de-a lungul vieţii. Iisus i-a umplut acea pustietate, care o chinuia atât de mulţi ani, şi ea a fost în stare să creadă, că El o iubeşte atât de mult, o primeşte aşa cum este. Ea de asemenea, a fost în stare să-şi ierte fratele şi să părăsească în trecutul.

 

Autorul cărţii Proverbe întreabă: "Dar duhul doborât de întristare, cine-l va ridica?" Răspunsul este doar unul. Este Duhul Domnului! De la Duhul Lui vine ajutorul în ziua necazului! Dacă duhul omului este în stare să rabde slăbiciunea, atunci cu atât mai mult duhul creştinului, sau mai degrabă Duhul Lui Dumnezeu, Care mărturiseşte şi lucrează cu duhul nostru în ziua necazului."... Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră... Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite... El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu." (Romani 8:26,27)

 

De aceea, să ne îmbărbătăm! Nu eşti de unul singur (de una singură) în slăbiciunile tale (fizice, emoţionale, duhovniceşti) şi în situaţii dificile! Duhul este ajutorul tău, când duci povara grijilor vieţii acesteia.

 

Aceasta nu înseamnă, că Duhul ne ajută doar în situaţii deosebit de grele; creştinii - "au slăbiciuni" întotdeauna, aşa este starea omului, iar Duhul ne ajută întotdeauna! Şi măcar că noi uneori, înţelegem foarte puţin, totuşi să ne ajute şi să ne întărească încrederea în acest adevăr, că Duhul Lui Dumnezeu este pentru noi! În resursele Lui este încrederea noastră!

 

- Fie ca ajutorul ceresc să-ţi întărească duhul astăzi, să-l îmbărbăteze, să-l facă statornic, să-l facă să fie în stare să învingă slăbiciunile, pe care le avem şi de care vom avea parte în calea vieţii! Întotdeauna, Dumnezeu să îndrepte faptele, şi evenimentele din viaţa ta, spre folosul, şi spre binele tău! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

"... Întăreşte-te şi îmbărbătează-te’? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine... " (Iosua 1:9)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 768
  • Export PDF: 3
Opțiuni