El te scapă de lațul vânătorului
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 11/04/2019
    12345678910 0/10 X

“Da, El te scapă de laţul vânătorului... ” (Psalmii 91:3)

 

Din cauza că păsările sunt foarte atente și se sperie foarte ușor, este foarte greu să le prinzi. De aceea pe timpurile biblice acele persoane, care prindeau păsări, analizau foarte atent cum se comportă fiecare soi de păsări, și găseau deosebirile dintre ele, iar apoi pentru fiecare dintre ele inventau vreun laț, care era făcut cu multă pricepere, “lațul vânătorului.”

 

Pentru noi “lațul vânătorului” sunt diverse pericole, sau necazuri, pe care le-a făcut vrăjmașul viclean, care ne dorește răul. Biblia ne spune, că unii oameni au fost prinși în “cursa diavolului, care i-a prins, cu scopul, ca ei să-i împlinească voia.” (2 Timotei 2:26) Apostolul Pavel a scris, că slujitorul, de asemenea poate să cadă în cursa diavolului” (1 Timotei 3:7). Satana, ca un vânător de păsări, îi cercetează pe toți oamenii, și află calitățile și obiceiurile noastre, iar apoi fără să fie văzut, pune lațuri, stăruindu-se să ne prindă. Cum să nu ajungem în lațul vrăjmașului, și cum să fim izbăviți de aceste lațuri, pe care le-a pus vrăjmașul? La Psalmul 91, avem făgăduința Domnului, cu privire la protecția față de acele pericole groaznice, care s-au apropiat foarte mult de noi, și despre care nu cunoaștem mai mult, decât pasărea – despre lațurile vânătorului.

 

Privește la 1 verset: “Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic.” Această comparație este luată din obiceiul din vechime din părțile de est, când un străin intra în cortul unui locuitor local, el găsea în el o pace și protecție deplină. La fel este și în cazul acelor oameni, care L-au ales pe Dumnezeu prin credință, ca pe păzitorul și ca pe adăpostul lor, ei vor găsi în El, tot de ce au nevoie. În cortul Lui, ei își vor găsi liniștea și vor fi protejați de lațurile vânătorului. Căci Domnul cunoaște cum “să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici”(2 Petru 2:9). Apostolul Pavel, de asemenea ne convinge, că: “Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fim ispitiţi peste puterile noastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşim din ea, ca s-o putem răbda” (1 Corinteni 10:13). Cât este de important să trăiești “sub ocrotirea Celui Preaînalt, să te odihneşti la umbra Celui Atotputernic” și să te încrezi pe deplin în Acest Dumnezeu foarte măreț! Să fie proslăvit prin noi numele Lui!

 

-         Dumnezeul măreț! Fie ca nădejdea noastră în Tine, să fie atât de mare, pentru ca doar adăpostul și umbra Ta să fie locul, unde putem fi protejați de capcanele vrăjmașului, și unde putem să ne găsim odihnă! Umple-mă de credință și de putere, pentru ca să fiu în stare să trec prin greutăți și să fiu în stare să mă feresc de pericole, pe care nu le pot evita în viață. În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Doamne, ai milă de noi! Noi nădăjduim în Tine. Fii ajutorul nostru în fiecare dimineaţă şi izbăvirea noastră la vreme de nevoie!” (Isaia 33:2)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 590
  • Export PDF: 3
Opțiuni