Credința sub o presiune foarte mare
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Suferință
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/04/2019
    12345678910 0/10 X

 Ce vom obține, dacă vom presa măslinele? De sigur, ulei de măsline! De ce? Doarece măslinele au fost presate. Dacă presezi măslinele, nu este posibil să obții suc de poamă, tot astfel, nu este posibil să obții ulei de măsline, dacă presezi poama. Ce se întâmplă, când în viață ești presat de împrejurări? Ce se va obține? Aceea din ce suntem făcuți. Ceea ce iese din noi, când suntem presați, reprezintă cine suntem într-adevăr. Mulți oameni cunosc ce s-a întâmplat cu Iov, viața căruia este descrisă în Biblie, el a avut parte de împrejurări foarte dificile și a avut parte de o tragedie foarte groaznică și nemaipomenită. Atacul vrăjmașilor, focul, care a lovit din cer, și o furtună de nisip, l-au lipsit de cele mai importante, de cele, pentru care în ziua de azi trăiesc mulți oameni. (copii, o bogăție mare).

 

Iov a avut parte de o durere foarte mare, după cele întâmplate cu el, dar în tot același timp s-a smerit și s-a supus Domnului, și a continuat să se închine Domnului, chiar dacă a avut parte de aceste necazuri foarte groaznice. El nu s-a împotrivit Domnului, nu i-a zis în grabă, cuvinte rele Lui Dumnezeu, în momentul durerii, ci a mărturisit: „Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului!” (Iov 1:21)

 

Atitudinea lui față de tragedie arată, cine a fost într-adevăr – o slugă, care Îl onora pe Dumnezeul Cel Preaînalt, chiar dacă a avut parte de suferințe, pe care nu le putea explica.

 

Dar ce i-ai fi spus Domnului, dacă avea să ai parte de astfel de împrejurări foarte dificile?

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu.” (Iov 1:22)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 521
  • Export PDF: 3
Opțiuni