Ciocanul, care sfărâmă stânca
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/04/2019
    12345678910 0/10 X

 „Nu este Cuvântul Meu... ca un ciocan care sfărâmă stânca?” (Ieremia 23:29)

 

Dumnezeu compară Cuvântul Său cu un ciocan, care sfărâmă stânca. Ciocanul – cuvântul tradus aici cu ciocan, nu este acel tip de ciocan, pe care îl folosesc pentru ca să bată cuiele, sau să instaleze cortul. Acesta este Barosul – ciocanul fierarului, sau a aceluia care sfărâmă stânca. El are un mâner lung, și o bucată de fier foarte grea. Pe stâncă se punea o daltă, iar apoi peste ea se bătea cu acest ciocan greu (barosul). În așa fel se sfărâmau și se prelucrau pietrele în vechime.

 

Bucățile mari de piatră nu întotdeauna se sfărâmau după prima lovitură. Uneori, nu obțineau vreun rezultat, chiar dacă au bătut mai mult de două ori, sau mai mult de zece ori. Uneori era nevoie de mai mult de 20, sau de 40 de lovituri, pentru ca în sfârșit să se sfărâme, pentru ca apoi să fie în stare s-o zdrobească în bucăți și mai mici.

 

Este corect să spunem în așa caz, că primele 39 de lovituri au fost în zadar, și totul depindea doar de ultima lovitură? Cu siguranță nu, doarece era nevoie și de primele lovituri. Doar din cauza că ele au lucrat împreună, au adus rezultatul final, de care era nevoie. Este adevărat, probabil nu se vedea vreo dovadă că primele 39 de lovituri erau de folos. Iar dacă muncitorii s-ar fi dezamăgit, și ar fi părăsit în acel moment locul de muncă, după ce au efectuat cele 39 de lovituri, atunci ar fi muncit în zadar.

 

Nu s-a întâmplat așa în cazul tău, când te-ai rugat Domnului cu privire la ceva, nu doar o singură dată, și nu doar de două ori, ai încredințat harului Lui Dumnezeu, oamenii dragi ție, sau împrejurări dificile din viață... Dar nu “ai văzut” vreo schimbare “vizibilă”.

 

Nu s-a întâmplat așa, că i-ai vorbit oamenilor din Cuvântul Lui Dumnezeu, dar “întăriturile” din mintea lor, nu au fost încă zdrobite de “ciocanul” Lui Dumnezeu...

 

Nu s-a întâmplat așa, că ai apelat la Cuvântul Lui Dumnezeu după un ajutor duhovnicesc, pentru ca să fii eliberat(ă) de vreun păcat, iar uneori, ți se pare că nu mai există vreo speranță să te shimbi.

 

Nu ești gata să renunți, din cauza la toate acestea? Dorești să renunți la rugăciune, la propovăduirea Cuvântului Lui Dumnezeu, la slujire, la sfințire?

 

Fii atent(ă) să nu faci aceasta! Căci Salvatorul a învățat, că „... trebuie să ne rugăm necurmat şi să nu ne lăsăm.” (Ev. după Luca 18:1), și un alt loc din Scriptură ne vorbește: “avem nevoie de răbdare, ca, după ce am împlinit voia lui Dumnezeu, să putem căpăta ce ne-a fost făgăduit (promis).” (Scrisoarea către Evrei 10:36). Să ținem minte, că fiecare “lovitură” contează, chiar dacă încă nu se vede ceva!

 

Probabil ni se pare, că problema principală – vreun păcat, de la care trebuie cineva să fie izbăvit. Dar aceasta este doar roada gândirii incorecte. De obicei păcatul are rădăcini adânci, pe care le putem numi întărituri (2 Corinteni 10:4). Acestea pot fi niște presupuneri greșite, sau convingeri, care trebuie să fie distruse prin lucrarea Cuvântului Lui Dumnezeu. “Ciocanul” adevărului Lui Dumnezeu trebuie să pătrundă în adâncul inimii; să descopere și să osândească nesupunerea, împietrirea, încrederea în noi înșine, logica, valorile, prioritățile, și  înțelegerile noastre etc; trebuie să ne arate nevoia mare pentru harul Său salvator și să ne ducă la tronul Ceresc, unde stă Marele Preot, Iisus Hristos, Care are milă de slăbiciunile noastre!

 

“Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” (Evrei 4:15-16)

 

Să păstrăm în inimă acest adevăr: Cuvântul Lui Dumnezeu “... nu se întoarce la Dumnezeu fără rod, ci va face voia Lui şi va împlini planurile Lui.” (Isaia 55:11) Dacă Dumnezeu a trimis Cuvântul Său, ți-a dat promisiuni cu privire la viața ta, la împrejurările din viața ta, cu privire la slujirea pe care o ai, atunci Cuvântul Lui nu este și nu va fi în zadar!

 

 

Și dacă tu ca o persoană credincioasă, ai parte de loviturile “ciocanului” Său, care sfărâmă încăpățânarea, asprimea inimii, atunci ține minte, Cuvântul Lui Dumnezeu este trimis de câteva ori, pentru ca să-ți zdrobească inima împietrită, pentru ca să te facă în stare să trăiești o viață schimbată și plăcută înaintea Lui Dumnezeu.

 

 

De aceea nu cădea de oboseală în duhul tău! Rabdă! Permite-I “ciocanului” Lui Dumnezeu să sfărâme “stânca” din inima ta!

 

Pentru ca Biblia, Cuvântul Lui Dumnezeu să lucreze precum ciocanul în viața ta, pentru ca să sfărâme stânca, trebuie întotdeauna să-L primim, și să ne rugăm, ca Dumnezeu să ni-L descopere. Dacă vom rămâne în Cuvântul Lui Dumnezeu, vom cunoaște adevărul, iar adevărul numaidecât ne va face liberi (Ioan 8:31,32). Toți dorim să fim eliberați în câteva secunde. Iar atunci când aceasta nu se întâmplă îndată, nu trebuie să ne dezamăgim. Iisus nu ne-a garantat, că Scriptura, Cuvântul Lui Dumnezeu ne va rezolva în câteva minute toate problemele. El a zis dacă vom rămâne în Cuvântul Său, doar atunci vom deveni liberi.

 

Fii binecuvântat(ă)! ! !

 

Fie ca rugăciunea noastră să fie:

 

Doamne! Îți mulțumesc pentru Cuvântul Tău, care aduce eliberare în inimile noastre și în viața noastră! Doresc și mai departe ca inima mea să fie zdrobită de El, precum stânca. El este tare, pentru ca să fie în stare să distrugă întăriturile din inima mea, să mă facă foarte smerit(ă) și să mă ajute să mă supun voii Tale cerești. Te rog ajută-mă s-o primesc și descoperă-mi voia Ta, ca s-o cunosc. Mă rog ca să faci aceasta și pentru persoanele dragi mie. În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 764
  • Export PDF: 3
Opțiuni