Nu renunța, dacă ai falimentat
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/04/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 “David a suit dealul măslinilor. Suia plângând şi cu capul acoperit şi mergea cu picioarele goale, şi toţi cei ce erau cu el şi-au acoperit şi ei capul şi suiau plângând.” (2 Samuel 15:30)

 

Oare acest bărbat care plângea, și care era zdrobit, nu era împăratul măreț, care nu demult a învins o coaliție de vrăjmași, mulți ostași ai împăraților, care au luptat împotriva lui (2 Samuel 10:19)? De ce a devenit atât de slab, de ce a rămas fără putere, și de ce a devenit timid, și de ce a fugit de vrăjmașii lui? Precum Samson, David și-a pierdut vitejia și puterea, din cauza că a păcătuit!

 

Acest erou măreț a fost ademenit de păcat, și a preacurvit cu Bat-șeba, soția unui alt bărbat. El i-a ucis soțul. “Fapta lui David n-a plăcut Domnului.” (2 Samuel 11:27) După aceasta Domnul l-a trimis pe proorocul Natan la David, pentru ca să-i zică aceasta: “Iată, din casa ta voi ridica nenorocirea împotriva ta... ” (2 Samuel 12:11) În scurt timp fiul său, pe care îl iubea, Absalom, s-a răsculat împotriva lui, și David fugărit de fiul său iubit, a fost nevoit să fugă în pustie, pentru ca să-și salveze viața, și a fost nevoit să părăsească tronul, palatul, și chivotul Lui Dumnezeu... Ce priveliște jalnică!

 

Acest exemplu, cum Dumnezeu privește păcatul, și cum îl pedepsește pe păcătos, nu trebuie să ne lase indiferenți.

 

Probabil ai avut o viață biruitoare, ai avut putere, și binecuvântări, de care au parte cei, care Îl ascultă pe Dumnezeu. Dar astăzi, a rămas doar o umbră de la viața ta de creștin din trecut. Acum nu mai poți să te împotrivești cu vitejie împotriva lumii, pentru că pedeapsa pentru păcat te-a ajuns.

 

Iar dacă Îl iubești sincer pe Domnul, cu smerenie profundă ai primit ceea ce El a permis să aibă loc în viața ta, nu trebuie să renunți. Chiar și în așa împrejurări, care par a fi faliment, David nu a renunțat! „Ahitofel este împreună cu Absalom printre uneltitori. Şi David a zis: Doamne, nimiceşte sfaturile lui Ahitofel!” (2 Samuel 15:31) El i-a dat în mâna Lui Dumnezeu rezultatul acestei lupte. Trădarea lui Ahitofel, sfătuitorul înțelept a lui David, care s-a alipit la răscoala lui Absalom, în calitate de sfătuitorul lui de încredere, a reprezentat o amenințare foarte periculoasă pentru David. Iar Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea. Prin Hușai, prietenul lui David, Dumnezeu i-a răspuns la rugăciune, făcându-l pe Ahitofel nechibzuit (2 Samuel 17:14). Aceasta i-a salvat viața împăratului David, iar Domnul prin judecata Lui l-a izbăvit de vrăjmașii lui.

 

Da, după păcat urmează judecata! Dar și atunci, trecând prin toate mustrările și pedepsele cu răbdare, nu trebuie să-ți pierzi speranța! Domnul nu l-a lăsat pe David în umilință, ci l-a înălțat din nou! El l-a făcut să treacă prin suferințe, dar nu l-a nimicit. Nu te va nimici nici pe tine!

 

Aruncă asupra Lui povara sufletului tău și cu smerenie roagă-L să-ți dăruiască mila Lui Dumnezeiască! Domnul să aibă milă de tine! El să fie lumina ta, măcar că ești în întuneric! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 557
  • Export PDF: 3
Opțiuni