Ce atinge inima lui Dumnezeu?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/04/2019
    12345678910 0/10 X

 Cuvântul Lui Dumnezeu ne spune: „Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu dispreţuieşti o inimă zdrobită şi mâhnită.” (Psalmii 51:17)  Dumnezeu nu poate să întoarcă spatele la o inimă zdrobită și mâhnită. Lacrimile celui zdrobit ating inima Lui Dumnezeu, și deschid canalele de vărsare a îndurării Lui. Un exemplu practic este istoria orbului Bartimeu.

 

(Evanghelia după Marcu 10:46-52)

Au ajuns la Ierihon. Şi, pe când ieşea Isus din Ierihon cu ucenicii Săi şi cu o mare mulţime de oameni, fiul lui Timeu, Bartimeu, un cerşetor orb, şedea jos, lângă drum, şi cerea de milă. El a auzit că trece Isus din Nazaret şi a început să strige: „Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!” Mulţi îl certau să tacă, dar el şi mai tare striga: „Fiul lui David, ai milă de mine!” Isus S-a oprit şi a zis: „Chemaţi-l!” Au chemat pe orb şi i-au zis: „Îndrăzneşte, scoală-te, căci te cheamă.” Orbul şi-a aruncat haina, a sărit şi a venit la Isus. Isus a luat cuvântul şi i-a zis: „Ce vrei să-ţi fac?” „Rabuni”, I-a răspuns orbul, „să capăt vederea.” Şi Isus i-a zis: „Du-te, credinţa ta te-a mântuit.” Îndată orbul şi-a căpătat vederea şi a mers pe drum după Isus.

 

 

Bartimeu nu a putut să-L vadă pe Iisus. Dar, după ce a aflat că este aproape, el nu a putut să permită, ca Iisus să treacă pe alături, când era lângă el. Fiind doar un cerșător orb, care stătea pe marginea drumului, lângă zidurile Ierihonului, el i-a atins inima Lui Dumnezeu, prin rugăciunea lui fierbinte: “Iisuse, Fiul lui David! Ai milă de mine.”

 

A putut Iisus să treacă pe alături, când era lângă Bartimeu, dacă el avea să tacă? Desigur. Iisus avea de gând să treacă pe lângă ucenicii săi, când aceia erau în necaz, noaptea, în timp ce vâsleau pe marea Galilee, dar ei au țipat (Marcu 6:48,49). Iisus a putut să treacă pe lângă femeia, care avea o scurgere, ce nu putea fi vindecată de doctori, dar ea a întins mâna prin credință, pentru ca să se atingă de poala hainei Lui (Marcu 5:25-34). El a putut să treacă pe lângă orbul Bartimeu, dar Bartimeu a început să-L cheme, și a continuat să facă aceasta, până când nu a fost chemat, ca să se apropie de Iisus, unde a obținut ceea, ce a căutat. Doar în prezența Lui Dumnezeu, putem să obținem, ceea ce căutăm cu foarte multă pasiune!

 

Uneori tot ce trebuie să știi, când ai vreo nevoie (lucruri fără de care nu poți trăi) – Domnul este aproape. Strigătul inimii tale însetate, va atrage prezența Lui și atenția Lui! El Îți va dărui din mila și îndurarea Lui!

 

Probabil acum simți ceva, care face ca inima ta să se strângă – ceva, care te face să strigi: “Doamne, nu trece pe lângă mine! Iisuse ai milă de mine! Descoperă-I în rugăciune necazul tău, foamea ta după mila Lui! Nu atrage atenția la cei, care te aud. Nu atrage atenția la cei, care te văd. Arată-ți foamea după mila Lui Dumnezeu, la fel, precum a făcut Bartimeu, în acea zi minunată. Atrage atenția Lui Dumnezeu asupra ta și nu căuta ca oamenii să-ți sprijinească această inițiativă.

 

A venit vremea, pentru ca fiecare, care are o inimă flămândă, să ceară mila Lui Dumnezeu. Doar o inimă zdrobită pe acest pământ, poate „să deschidă” cerul!

 

Doamne! Am nevoie de Tine! Ai milă de mine Iisuse, Fiul Lui David!

 

Autor: Igor Opincă

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 628
  • Export PDF: 3
Opțiuni