Întotdeauna Iisus atrage atenția la o credință adevărată, și nu trece pe alături
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 02/04/2019
    12345678910 0/10 X

 Gândește-te la femeia, care a suferit de scurgere de sânge timp de 12 ani. Medicina din acea vreme nu a fost în stare s-o ajute pe această femeie; de fapt starea ei de sănătate s-a înrăutățit (Marcu 5:26). Boala acestei femei a fost foarte gravă nu doar din cauza că i-a cauzat probleme fizice: ci de asemenea datorită acestei boli, ea a fost socotită de lege permanent necurată (Leviticul 15:25-27). Toți o evitau, inclusiv familia ei, nu i se permitea să intre nici în sinagogă, și nici în templu.

 

Aflându-se într-o nevoie mare, L-a văzut pe Iisus, Care a fost înconjurat de mulțime. Crezând în faptul, că El poate s-o vindece și va dori s-o facă, ea s-a strecurat prin mulțimea poporului, pentru a ajunge la Iisus, și a primit vindecare în acel moment, când s-a atins de poalele hainei lui Iisus. ‚Şi iată că o femeie, care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge, a venit pe dinapoi şi s-a atins de poala hainei Lui. Căci îşi zicea ea: „Numai să mă pot atinge de haina Lui, şi mă voi tămădui.”’ (Matei 9:20,21) Iisus i-a atribuit credinței ei această tămăduire: Isus... a văzut-o şi i-a zis: „Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit.” (Matei 9:22) Hristos a observat credința ei! 12 ani “era evitată de oameni” și nu avea oportunitatea să trăiască o viață deplină. Dar Iisus a schimbat situația, și a vindecat-o.

 

Gândește-te la acei orbi, care au mers după Iisus, strigând: “Ai milă de noi, Iisuse, Fiul Lui David!” Orbii nu au obținut îndată ceea ce-au cerut, ci doar după ce le-a fost încercată credința: mai întâi tăcerea, apoi Iisus Hristos le-a adresat o întrebare. Hristos a luat în considerare credința lor perseverentă și le-a dăruit și lor din milă vederea! (Matei 9:27-30)

 

Sunt multe istorii de genul acesta, dar toate au un singur sfârșit – acești oameni au primit vindecare, sau eliberare datorită milei împărătești a Domnului nostru atotputernic, și credinței lor, care a fost observată de Hristos!

 

Uneori suntem ispitiți să cădem în disperare, și să cedăm în fața situațiilor, pe care de-a lungul multor ani nu le-am putut schimba. Dar Domnul este în stare să schimbe ceea ce pare a fi fără scăpare, prin încrederea noastră în El, indiferent de obstacole!

 

Credința poate să înainteze sau să strige cu glas tare, dar ea este întotdeauna activă în lumea duhovnicească. Ea apucă realitatea milei Împăratului și Salvatorului nostru și nu-i dă drumul!

 

Domnul să te binecuvânteze cu o astfel de credință și să te mângâie cu răspunsul Său milostiv la rugăciune, care va rezolva greutățile tale! (Dacă va voi Domnul: ) Voia Domnului este bună, plăcută și desăvârșită! Căile Lui sunt mai presus de căile noastre; Cât este de sus cerul față de pământ, atât sunt de sus gândurile Lui față de gândurile noastre) În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

Uneori suntem ispitiți să cădem în disperare, și să cedăm în fața situațiilor, pe care de-a lungul multor ani nu le-am putut schimba. Dar Domnul este în stare să schimbe ceea ce pare a fi fără scăpare, prin încrederea noastră în El, indiferent de obstacole!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 831
  • Export PDF: 3
Opțiuni