Dacă joci teatru înaintea oamenilor, pentru ca ei să creadă, că ești o persoană cu un caracter frumos
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/03/2019
    12345678910 0/10 X

 „Părerea oamenilor despre noi – iată acea oglindă, în fața căreia își fac poze toți oamenii fără excepții. Omul joacă teatru, pentru ca să arate altfel înaintea oamenilor. Nimeni nu cunoaște cum este persoana în realitate, inclusiv, deseori nici însuși persoana nu știe cum este, dar trăiește și acționează o figură, care a fost alcătuită și împodobită. Acest scop îndreptat spre înșelăciune, atât de mult ademenește, încât omul se aduce pe sine ca jertfă, schimbându-și partea firească – unicul (unica), care nu se repetă, așa precum este fiecare personalitate umană. În schimb cum ne captivează de fiecare dată întâlnirea cu un om, care este eliberat de această boală, și cât de mult iubim, când copii nu au ajuns încă la vârsta, când pot să deosebească binele de rău, cât sunt de simpli și sinceri atunci. Dar este posibil, ca să aibă loc o luptă conștientă, ca să devină simpli, ci nu complicați. În orice caz – recunoașterea acestui rău foarte mare – rezolvă doar jumătate din problemă.” (Din agenda lui A. Elicianinova)

 

Să ținem minte cuvintele din Scriptură: “Cu cel bun, Tu Te arăţi bun, cu omul neprihănit, Te arăţi neprihănit, cu cel curat, Te arăţi curat şi, cu cel stricat, Te porţi după stricăciunea lui.” (Psalmii 18:25,27) În aceste cuvinte a Lui Dumnezeu, se spune în așa fel, încât nu doar să cunoaștem ce așteaptă Dumnezeu de la noi, dar de asemenea ce să așteptăm de la El. Dumnezeu se va purta cu fiecare dintre noi în așa fel, după cum merităm: față de cel milostiv va avea milă, cu cel sincer, și care Îl slujește, cu un cuget curat – cu sinceritate și curat, iar celui stricat, îi va da după stricăciunea lui. Acela, care se opune Lui Dumnezeu și nu trăiește în conformitate cu voia Sa, va vedea că Dumnezeu se va opune lui și va merge împotriva lui. Dumnezeu să ne păzească de toate acestea, să fim convinși că suntem curați și sinceri, să ne dea posibilitatea să obținem mila și iertarea Lui!

 

“... sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.” (1 Ioan 1:7) Să recunoaștem nevoia noastră, pentru ca să obținem aceasta. Să aducem la sângele Lui Hristos, toate vicleniile, toate greșelile și păcatele noastre, și să începem o viață nouă!

 

Iartă-mă Doamne, și curăță-mă prin sângele Lui Hristos! Ai milă de mine, prin mila Ta cea minunată! Ajută-mă să nu fiu viclean(ă), să nu “joc rolul potrivit”, pentru ca să obțin anumite “premii”, ci să fiu curat(ă) și sincer(ă), să am milă de ceilalți, să mă port cu sinceritate în așa fel, precum Îți place Ție, și să nu mă fac mai dificil(ă) și să nu mă împodobesc, cu lucrurile, pe care nu le dorești în viața mea, ci să trăiesc așa cum dorești Tu, împlinind toată voia Ta, cea bună, plăcută, și desăvârșită! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 “Am fost fără vină faţă de El şi m-am păzit de fărădelegea mea. De aceea, Domnul mi-a răsplătit după neprihănirea mea, după curăţia mâinilor mele înaintea ochilor Lui.” (Psalmii 18:23-24)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 448
  • Export PDF: 3
Opțiuni