În întuneric răsare o lumină
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/03/2019
    12345678910 0/10 X

 “Celui fără prihană îi răsare o lumină în întuneric... ”  (Psalmii 112:4)

 

Întunericul – o metaforă obișnuită, care semnifică vremuri dificile și rele. Cântărețul de psalmi ține minte astfel de vremuri. Oamenii drepți și neprihăniți pot să sufere, totul în jurul lor poate să fie posomorât, și întunecat, dar ei nu trebuie să se plângă pe soarta lor înaintea Lui Dumnezeu, din cauza că au venit vremuri grele, și de asemenea nu trebuie să fie disperați. În suferințe cei neprihăniți vor fi mângâiați. Pentru ei va răsări o lumină!

 

Chiar dacă situația din viața ta va rămâne grea, dacă vei avea parte de împrejurări dificile, totuși ai speranță! Domnul va fi Lumina ta! (Mica 7:8)

 

Dacă ești în întuneric, părăsit de toți și fără mângâiere, mâhnit(ă) și dezorientat(ă), dacă nu știi ce trebuie să faci, și unde să cauți ajutor, atunci să știi, că Dumnezeu – lumina ta! El te va mângâia, te va reînnoi, te va pune pe calea cea dreaptă, te va învăța, te va direcționa, te va călăuzi, și va fi lumină pentru ochii tăi și pentru picioarele tale, care va lumina într-un loc întunecos! Crede aceasta!

 

Pe vremea, când în Egipt era întuneric, copii lui Israel aveau lumină acolo unde locuiau: “... a fost întuneric beznă în toată ţara Egiptului timp de trei zile. Nici nu se vedeau unii pe alţii şi nimeni nu s-a sculat din locul lui timp de trei zile. Dar în locurile unde locuiau toţi copiii lui Israel era lumină.” (Exod 10:22-23) Să ai lumină printre norii vieții! Să răsară lumina Domnului în întunericul din viața ta!

 

Inima mea, Doamne, să nădăjduiască cu tărie în Tine! În împrejurările întunecate din viață, sprijinește-mă și mângâie-mi inima din milă față de mine! Fii lumina mea, și ajută-mă să ies biruitor (biruitoare) din încercările, care au venit în viața mea! În numele Lui Iisus Hristos te rog, Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“... chiar dacă am căzut, mă voi scula iarăşi; chiar dacă stau în întuneric, totuşi Domnul este Lumina mea!” (Mica 7:8)     

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 700
  • Export PDF: 3
Opțiuni