De ce este atât de important să te stăpânești?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/03/2019
    12345678910 0/10 X

“Omul care nu este stăpân pe sine este ca o cetate surpată şi fără ziduri.” (Proverbe 25:28)

 

În vremurile biblice, zidurile orașului erau cel mai important mijloc de protecție. Dacă cineva avea să le distrugă, atunci ostașii inamici, ar fi fost în stare să pătrundă în oraș, și să-l cucerească. Gândește-te la istoria căderii zidurilor din Ierihon, când Dumnezeu i-a distrus zidurile, pentru ca armata lui Israel, să fie în stare să pătrundă în oraș și să-l cucerească. (Iosua 6:1-5,20) Aplicând la viața noastră, “zidurile noastre de protecție” – stăpânirea de sine! Omul care nu s-a învățat să se stăpânească, este precum un oraș, care nu este apărat: care este deschis pentru orice atac, este ispitit în toate felurile, devine o victimă ușoară pentru vrăjmaș.

 

Ce înseamnă să te stăpânești, sau să te înfrânezi, dacă acestei calități îi este atribuit un rol nu mai puțin important decât rolul de protecție al zidurilor unui oraș? Desigur putem spune, că înfrânarea – autoritate asupra trupului, sau controlul gândurilor, dorințelor, scopurilor, îndemnurilor, emoțiilor, și pasiunilor noastre. Dar este necesar de adăugat, că înfrânarea despre care vorbește Biblia, nu este produsul puterii de voință firească a omului. Deci, Pavel a numit înfrânarea una din roada Duhului (Galateni 5:22-23). Aceasta înseamnă, că înfrânarea este abilitatea de a învinge poftele firii pământești, și ne este oferită de puterea Duhului Sfânt, Care locuiește în interiorul credinciosului! De aceea, putem spune, că înfrânarea – nu este auto-controlul prin puterea voinței, ci stăpânirea noastră, prin puterea Duhului Sfânt! Fără lucrarea Duhului Sfânt este imposibil să scapi de robia poftelor firii noastre pământești!

 

De aceea, fără încetare, să ne umplem inima cu Cuvântul Lui Dumnezeu, Care este viu și lucrător, să ne rugăm, ca Duhul Sfânt să ne dăruiască voința și puterea de a fi în stare să ne controlăm, să ne învingem pasiunile și poftele, care nu sunt în conformitate cu voia Lui Dumnezeu! Căci la Psalmul 119 este scris: “Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmii 119:11) Iar Salvatorul i-a învățat pe ucenici: “Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul este plin de râvnă, dar trupul este neputincios.” (Marcu 14:38) Fie ca aceasta să întărească “zidurile” “orașului” nostru, și să ne ajute, ca să nu cădem, atunci când vrăjmașul ne ispitește!

 

Iisuse drag! Recunosc că deseori sunt ispitit(ă) să spun ceea, ce nu este în conformitate cu voia Ta. Văd cât este de important să am o legătură strânsă și vie cu Tine, sub controlul Duhului Tău, pentru ca să fiu în stare să mă stăpânesc! Ție mă predau, ca rob (roabă) al (a) neprihănirii! (Romani 6:16) Te rog, dă-mi o dorință foarte puternică, de a dori să înțeleg Cuvântul Lui Dumnezeu și să mă supun Lui; să mă rog Ție, și să nu permit ca păcatul să domnească în trupul meu! În numele Tău mă rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Domnul va domni peste voi.” (Judecători 8:23)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 419
  • Export PDF: 3
Opțiuni