Dacă aștepți să fii răsplătit(ă) pentru neprihănire aici și acum
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/03/2019
    12345678910 0/10 X

 “Este o deşertăciune care se petrece pe pământ: şi anume sunt oameni neprihăniţi cărora le merge ca şi celor răi, care fac fapte rele, şi sunt răi cărora le merge ca şi celor neprihăniţi, care fac fapte bune... ” (Eclesiastul 8:14)

 

Eclesiastul numește aceasta deșertăciune, crede că sunt fără sens, astfel de “greșeli” în legea răsplătirii pe pământ. Este tainic și nu putem înțelege, de ce cu cei neprihăniți se întâmplă lucruri rele. Căci lucrurile rele trebuie să vină în viața celor răi, iar cele bune – în viața celor, care sunt neprihăniți în Fața Lui Dumnezeu! Dar nu întotdeauna se întâmplă așa. Să nu ne fie scârbă de viață din cauza aceasta. Nu trebuie să cunoaștem totul: “am văzut atunci toată lucrarea lui Dumnezeu, am văzut că omul nu poate să pătrundă ce se face sub soare; oricât s-ar trudi el să cerceteze, tot nu va putea afla... ” (Eclesiastul 8:17) Dumnezeu a făcut lumea în așa fel, încât omul nu poate să pună la loc toate părțile din puzzle. Oricât de mult nu s-ar stărui, tot nu va putea să facă. Oricât de înțelept n-ar fi, totuși nu va găsi răspuns la toate întrebările.

 

Dar ce trebuie să știm cu siguranță și să pricepem este următorul adevăr. Există oameni credincioși, care cred, că dacă au jertfit bani la biserică, au ajutat pe cineva, s-au rugat pentru cineva, atunci nu poate să se întâmple ceva rău cu ei - aceasta este absolut incorect – să crezi că ai garanția că nu se va întâmpla ceva rău cu tine și nu vei avea necazuri, doar din cauza că ai făcut fapte bune. Să ținem minte, că nu faptele noastre, oricât de drepte n-ar fi, ci doar Dumnezeu – ne păzește, ne vindecă, ne mângâie, și ne dă pace! Iar la urma urmei, “Totuşi, măcar că păcătosul face de o sută de ori răul şi stăruieşte multă vreme în el, eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu şi au frică de El.” (Eclesiastul 8:12) Crede că există răsplată în ceruri, când cel neprihănit va obține o notă mare, pentru faptele bune, pe care le-a făcut, și când toate întristările vor dispărea! “Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.” (Apocalipsa 7:16-17)

 

Dumnezeul Măreț! Nu pot înțelege până la sfârșit de ce suferă cei neprihăniți pe pământ și de ce cei răi o duc bine, de aceea, dă-mi o credință neclintită ca să cred acest adevăr: totuși cândva cei neprihăniți vor fi răsplătiți, va fi bine pentru cei care Îl respectă în mod deosebit pe Dumnezeu! Și chiar dacă păcătosul “păcătuiește de sute de ori” și trăiește mult, totuși Îți voi rămâne credincios (credincioasă), și Te voi cinsti și te voi onora! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Domnul dă îndurare şi slavă şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.” (Psalmii 84:11)

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 437
  • Export PDF: 3
Opțiuni