Uneori încercarea - obstacolul, pe care l-a pus Dumnezeu, pentru ca să te oprească
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/03/2019
    12345678910 0/10 X

 “După ce au părăsit calea cea dreaptă, au rătăcit şi au urmat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata fărădelegii (s-a bucurat de plata, pe care a obținut-o, prin acțiuni nedrepte). Dar a fost mustrat aspru pentru călcarea lui de lege: o măgăriţă necuvântătoare, care a început să vorbească cu glas omenesc, a pus frâu nebuniei prorocului.”  (2 Petru 2:15,16)

 

Balaam a fost un prooroc din madian, pe care împăratul Moabului l-a angajat, pentru ca să blesteme pe Israel. Banii au fost motivul pentru care a făcut aceasta. Apostolul Petru l-a pus pe proorocul Balaam, într-un rând cu toți proorocii mincinoși din toate timpurile. (2 Petru 2:1-2,15-16) Ei se aseamănă prin aceea, că au folosit slujirea, pe care au avut-o, pentru ca să se îmbogățească din punct de vedere financiar.

 

S-a îndreptat către împăratul Balaac, care i-a promis că dacă va blestema poporul Lui Dumnezeu, va primi o răsplată materială mare. Deci Balaam a trecut printr-o încercare în viață. Măgărița pe care o călărea de mult timp, nu dorea să-și ducă stăpânul. De la început și-a schimbat direcția, s-a îndreptat de pe drum spre câmp, dar Balaam a bătut-o, și ea s-a întors înapoi, și mergea acolo unde dorea proorocul. Apoi s-a strâns spre zid şi a strâns piciorul lui Balaam de zid. Apoi s-a culcat sub Balaam. Balaam s-a aprins de mânie şi a bătut măgăriţa cu un băţ. Dar ea nu se pornea din loc. Dumnezeu punea obstacole în calea spre păcat, acționând într-un chip supranatural, printr-un animal care nu putea vorbi. ‘Domnul a deschis gura măgăriţei şi ea a zis lui Balaam: „Ce ţi-am făcut, de m-ai bătut de trei ori~_?"&~Domnul a deschis ochii lui Balaam, şi Balaam a văzut pe Îngerul Domnului stând în drum, cu sabia scoasă în mână. Şi s-a plecat şi s-a aruncat cu faţa la pământ. Îngerul Domnului i-a zis: „Pentru ce ţi-ai bătut măgăriţa de trei ori? Iată, Eu am ieşit ca să-ţi stau împotrivă, căci drumul pe care mergi este un drum care duce la pierzare înaintea Mea.’ (Citiți aceste versete, pentru mai multe detalii: Numeri 22:21-28,31-32)

 

Ai observat cum reacționează acest om în timpul încercării? El a bătut animalul, în loc să se bată în piept, și să se pocăiască de fapta lui cea rea, căci dorea să obțină o răsplată pentru acțiuni nedrepte. După părerea lui, în toate lucrurile este vinovată măgărița, ci nu iubirea lui față de argint, care l-a îndemnat să facă prostii, și să blesteme poporul Lui Dumnezeu.

 

Nu este așa în viața ta? Oare nu întotdeauna este vinovată “măgărița”? Nu dorești în taină să obții ceva printr-o cale rea și păcătoasă?

 

Astăzi Dumnezeu nu se adresează învățătorilor mincinoși, printr-un animal, care nu poate vorbi. Dar există motive, care ne spun, că El deseori folosește alte mijloace, pentru ca să-i mustre, când fac prostii, și lucrează nechibzuit, și ca să le îndrepte spre calea cea dreaptă, Care este Hristos. Nu te-ai abătut din calea cea dreaptă? Nu te-ai rătăcit mergând pe calea lui Balaam? Ai un respect deosebit față de Dumnezeu (asculți poruncile Lui Dumnezeu, le împlinești cu fapta)?

 

Domnul să ne păzească de robia lăcomiei, și de momeala învățătorilor mincinoși!

 

“Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei!” (Psalmii 139:23,24) În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Dumnezeu vorbeşte însă când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama. El vorbeşte prin vise (Atenție: unele vise se nasc din mulțimea grijelor), prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundaţi într-un somn adânc, când dorm în patul lor. Atunci, El le dă înştiinţări şi le întipăreşte învăţăturile Lui, ca să abată pe om de la rău şi să-l ferească de mândrie” (Iov 33:14-17)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 501
  • Export PDF: 3
Opțiuni