Nu este nimic mai important decât să te duci acolo unde te invită Dumnezeu
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/03/2019
    12345678910 0/10 X

Unul dintre oaspeți, care ședea odată cu Iisus la masă, a observat cât este de minunat să ai parte de binecuvântările din Împărăția Lui Dumnezeu ‘Unul din cei ce şedeau la masă cu El, când a auzit aceste vorbe, I-a zis: „Ferice de acela care va prânzi în Împărăţia lui Dumnezeu!’ (Luca 14:15)

 

Dar Domnul Iisus i-a răspuns, oricât de minunat n-ar fi să guști pâinea din Împărăția Cerurilor, totuși cu părere de rău, mulți dintre cei invitați, găsesc tot felul de scuze ieftine, ca să nu vină.

 

El L-a reprezentat pe Dumnezeu, ca pe un om, care a dat o cină mare, dar toți cei invitați i-au respins invitația: “Şi Isus i-a răspuns: „Un om a dat o cină mare şi a poftit pe mulţi. La ceasul cinei, a trimis pe robul său să spună celor poftiţi: ‘Veniţi, căci iată că toate sunt gata.’ Dar toţi, parcă fuseseră vorbiţi, au început să se dezvinovăţească. Cel dintâi i-a zis: ‘Am cumpărat un ogor şi trebuie să mă duc să-l văd; rogu-te să mă ierţi.’ Un altul a zis: ‘Am cumpărat cinci perechi de boi şi mă duc să-i încerc: iartă-mă, te rog.’ Un altul a zis: ‘Tocmai acum m-am însurat şi de aceea nu pot veni.’”  (Luca 14:16-20)

 

Dacă vom gândi omenește, vom observa că motivele, pe care le aduceau oamenii, au fost motivate: cineva trebuia să vadă la timp un ogor, pe care și l-a cumpărat (probabil se apropia vremea seceratului), o altă persoană – trebuia să-și încerce boii noi, pe care și le-a cumpărat, iar al treilea, dorea să rămână acasă cu nevasta tânără, pe care și-a luat-o...

 

În tot același timp, motivele pe care le aduc cei invitați, mărturisesc despre aceea, că ei și-au îndreptat toată inima spre lucrările și interesele lor. Ei au pus dragostea față de lucrurile materiale, față de lucrările lor, familia lor, sau dragostea față de neamuri, mai presus de chemarea Lui Dumnezeu, mai presus de invitația Lui, făcută din milă!

 

Istoria pe care a povestit-o Iisus ne arată, că oamenii deseori refuză invitația la cină, pe care a făcut-o Dumnezeu, din cauza că au alte planuri. În loc, să primească invitația Lui Dumnezeu, ei găsesc diverse motive, ei aleg lucrurile firești, și le resping pe cele duhovnicești, aleg cele vremelnice – în loc să le aleagă pe cele veșnice.

 

Și unii dintre noi, vor rămâne în afara Împărăției Lui Dumnezeu, nu din cauza că au făcut fapte rele – ci din cauza, că și-au îndreptat toată atenția pentru ca să facă fapte bune și legale, dar au respins ceea ce a fost cel mai important pentru ei, care putea să le fie de folos. Ei sunt atât de preocupați cu lucrările lor folositoare, încât nu le mai rămâne timp, pentru lucruri duhovnicești în viețile lor. Ei se trudesc până la sudoare, pentru ca să obțină mai mult profit în afaceri, pentru ca să obțină o poziție mai înaltă la muncă, pentru ca familia lor, să aibă cât mai multe – dar atenția lor nu este îndreptată spre ceea ce este cel mai important!

 

Lucrurile, care sunt legale, pot să distrugă credința, dacă inima este legată foarte tare de ele!

 

Inima ta este legată de astfel de lucruri? Nu găsești așa scuze, precum cei din pildă, pentru ca să refuzi invitația, pe care ți-a făcut-o Dumnezeu din milă față de tine? Îți investești tot timpul tău, pentru a face lucrări lumești, încât nu-ți ajunge timp să citești Biblia, și să te rogi? Îți investești timpul care îi aparține Lui Dumnezeu, într-o joacă nouă, înt-o pasiune nouă, în prieteni noi?

 

Va veni vremea, când va fi prea târziu să te grăbești să vii la cina Lui Dumnezeu. De aceea grăbește-te! Dumnezeu nu a încetat să cheme, pe cei ce aud, în mod deosebit pe cei, care nu au reușit să facă ceva în viața aceasta, și sunt în stare să recunoască că se află într-o situație foarte rea fără Hristos! Dacă Împărăția Lui Dumnezeu este foarte prețioasă pentru tine, atunci schimbăți prioritățile, și îndreaptă-te cu credință spre Domnul Iisus Hristos, pentru ca să fii salvat(ă)!

 

Dumnezeu să te binecuvânteze, și să te primească la cină în Împărăția Lui! Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

Satana le-a dat un fruct celor dintâi oameni, dar le-a luat raiul. De aceea nu privi la ceea ce-ți propune ispita. Privește la ceea ce vei pierde, dacă vei cădea în ea!

 

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 469
  • Export PDF: 3
Opțiuni