URMEAZĂ-L PE DUMNEZEU “ÎN AFARA LIMITELOR HĂRȚII”
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/03/2019
    12345678910 0/10 X

Istoria ne învață prin exemplul comandantului șef măreț. Prin exemplul lui Alexandru Macedon, care a avut o mulțime de biruințe. Dorința de a cuceri o mulțime de teritorii, l-a dus la poalele Munților Himalaya. El visa să treacă acești munți înspăimântători. Dar nimeni nu cunoștea, ce se află după înălțimele munților. Viziunea nouă, a comandantului șef, i-a îngrijorat pe comandanții, care i se supuneau. De ce? Ei au ajuns la capătul hărții pe care o aveau; o altă hartă cu teritoriul nou, pe care dorea Alexandru să-l cucerească nu exista. Comandanții aveau de ales: să meargă “în afara limitelor hărții” împreună cu comandantul lor șef, sau să rămână mulțumitori cu teritoriile, pe care le-au cucerit. Au ales să meargă după Alexandru. Atunci când umblăm călăuziți de Duhul Sfânt, aceasta ne poate duce la o astfel de dilemă.

 

Pentru a-L putea urma pe Dumnezeu, trebuie să fim gata să mergem “în afara limitelor hărții”, să înaintăm în afara granițelor, pe care le cunoaștem. Pentru a face aceasta, trebuie să punem prezența Lui pe primul loc în viețile noastre! Avraam a făcut aceasta și a plecat: „Prin credinţă Avraam, când a fost chemat să plece într-un loc pe care avea să-L ia ca moştenire, a ascultat şi a plecat fără să ştie unde se duce.” (Evrei 11:8)

 

Înainte ca să ne mișcăm din loc, dorim să primim de la Dumnezeu vreo viziune concretă, o imagine clară, cu privire la lucrurile, care ne așteaptă în viitor. Sau cel mai bine, ca o mână să scrie pe perete: fiul meu (fiica mea), du-te în cutare loc. Dar adevărul este, că atunci când începem să mergem, Dumnezeu ne lărgește pașii sub noi, Dumnezeu ne ajută în cale. Nu trebuie să ne temem de lucrurile, pe care nu le cunoaștem (de necunoscut)!

 

De aceea, să luăm decizia să mergem după Dumnezeu, “în afara limitelor hărții”, să zicem împreună cu David:

 

“Da, Tu eşti lumina mea, Doamne! Domnul luminează întunericul meu... Dumnezeu este cetăţuia mea cea tare şi El mă călăuzeşte pe calea cea dreaptă... Lărgeşti drumul sub paşii mei şi picioarele mele nu se clatină.” (2 Samuel 22:29,33, 37). În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

Întotdeauna viața ta merge spre direcția, pe care o dau gândurile tale, cele mai puternice!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 406
  • Export PDF: 3
Opțiuni