Ochii celor care poftesc, duc la cădere!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 14/03/2019
    12345678910 0/10 X

De ce omul se lasă ademenit de pofte, și cade, de exemplu, în păcate sexuale? Apostolul Petru ne spune, că de vină sunt poftele ochilor, ale acelor oameni, care au părăsit calea cea dreaptă. “Le scapără ochii de preacurvie şi nu se satură de păcătuit.” (2 Petru 2:14). Ochii lor, arată că preacurvesc, au pofte, care nu pot fi săturate, și doar păcătuiesc.

 

Gândește-te la cazul, când soția lui Potifar a pus ochii pe un alt bărbat, cu scopul să preacurvească cu el, când binecuvântarea lui Dumnezeu era peste tot ce avea bărbatul ei, în casă și în câmpul lui. ‘După câtăva vreme, s-a întâmplat că nevasta stăpânului său a pus ochii pe Iosif şi a zis: „Culcă-te cu mine!”’ (Geneza 39:7). Iosif a fost un tânăr frumos la statură și plăcut la chip. Iar soția stăpânului său, a pus ochii pe el, și l-a îndemnat să se culce cu ea. De asemenea gândește-te la cazul, când împăratul David, a poftit o femeie, când Dumnezeu i-a dăruit biruințe în lupte. El a văzut de pe acoperișul casei sale, pe Bat-șeba, care se scălda, a privit-o pentru ca s-o evalueze, și văzând că este foarte frumoasă, a poruncit slujitorilor săi, s-o aducă (2 Samuel 11:2-4). Având binecuvântarea Domnului, acești oameni au mers la compromis cu păcatul. Nu procedezi la fel?

 

Desigur, doresc să vorbesc și despre un alt exemplu, care ne demonstrează că putem birui ispita, și să nu păcătuim. De exemplu, Iov, observând legătura directă între ochii omului și ispita sexuală, a hotărât să oprească ispita, mai înainte, ca ea să ademenească inima. Pentru ca să nu privească femeile, ca să le poftească, a încheiat „legământ cu ochii săi” (Iov 31:1). Deci acest bărbat căsătorit și care Îl cinstea în mod deosebit pe Dumnezeu, își păzea inima de păcate, știind, că de obicei totul se începe, prin faptul că privești “unde nu trebuie.”

 

Nu au avut loc asemenea lucruri în inima ta, din cauza că ai privit, cu scopul ca să poftești, și te-ai gândit la lucruri, la care nu trebuie să cugeți? Nu ți-ai slăbit protecția duhovnicească prin faptul că ai privit pornografii, ai citit literatură erotică, sau ai privit filme, telenovele, cu scene imorale? Sau posibil, ai căzut în ispite, prin faptul că ai căutat atenție, nu la soț, dacă ești femeie, sau nu la soție, dacă ești bărbat, ci la altcineva?

 

Dacă vei privi “unde nu trebuie”, dacă vei permite ca dorințele rele să-ți controleze inima, atunci două persoane, care au o atracție puternică una față de cealaltă, deodată încep să discute cu privire la lucruri, pe care nu trebuie să le discuți cu nimeni altcineva, decât cu partenerul de căsătorie. Curând caută ocazii să se vadă, iar apoi întâlnirile nevinovate la prima vedere, care sunt neplanificate, se transformă cu timpul în ceva mult mai “romantic.” Iar măcar că înțeleg că nu procedează corect, totuși cu cât mai departe merg pe calea păcatului, cu atât le este mai greu să se oprească. După cum este scris în Proverbe – “Deodată, a început să meargă după ea, ca boul care se duce la măcelărie, ca un cerb care aleargă spre cursă” (Proverbe 7:22).

 

 

După ce prind momeala, acești oameni se lasă ademeniți și sunt ispitiți de pofta lor, care dă naștere păcatului, și păcatul odată înfăptuit aduce moartea. (Iacov 1:14,15)

 

Cât de regretabil! Purtarea imorală putea fi evitată, dacă ambele persoane, i-ar fi permis Domnului să-i ajute să se opună ispitei, prin faptul ca să nu privească unde nu trebuie, și dacă avea să privească căsătoria ca pe ceva sfânt.

 

Doamne, nu permite ca pofta să controleze ochii mei! Doresc să trăiesc înaintea Ta fără păcat! Ajută-mă ca la nivelul gândirii să fug de flirt, și de imoralitate, să prețuiesc foarte mult relația de căsătorie și să rămân credincios partenerului de căsătorie! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Fugiţi de curvie!” (1 Corinteni 6:18)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 461
  • Export PDF: 3
Opțiuni