NU ÎNTOTDEAUNA POȚI SĂ TE ÎNCREZI ÎN CEEA CE VEZI ȘI ÎN SENTIMENTELE TALE!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 14/03/2019
    12345678910 0/10 X

‚Samson s-a coborât la Timna şi a văzut acolo o femeie din fetele filistenilor. Când s-a suit înapoi, a spus lucrul acesta tatălui său şi mamei sale şi a zis: „AM VĂZUT la Timna o femeie din fetele filistenilor; LUAŢI-MI-O ACUM DE NEVASTĂ... „Ia-mi-o, căci îmi place.”’ (Judecători 14:1-3)

 

Cel mai probabil, părinții lui Samson au făcut tot posibilul, să-i explice că el face o greșeală foarte mare. I-au vorbit cu perseverență, din dragoste au încercat să-l convingă: „Nu este nicio femeie între fetele fraţilor tăi şi în tot poporul nostru, de te duci să-ţi iei nevastă de la filisteni, care sunt netăiaţi împrejur?” – au întrebat ei (v. 3). Dar Samson a insistat: “Am văzut-o” și “Îmi place”. După aceea, peste o vreme, Sfânta Scriptură ne spune: “Samson a plecat la Gaza; acolo a văzut o curvă şi a intrat la ea... După aceea, a iubit pe o femeie în valea Sorec. Ea se numea Dalila.” (Judecători 16:1,4)

 

Poți să te încrezi în ochii tăi și în sentimentele tale? Din păcate, până când trăim sub influența firii noastre pământești, în care ne-am născut, sentimentele noastre nu o singură dată ne fac să falimentăm. Ele pot să fie călăuzele noastre, doar dacă vor fi sfințite prin comunicarea permanentă cu Domnul Iisus Hristos.

 

“Inima este nespus de înşelătoare şi deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” – ne spune proorocul Ieremia (Ieremia 17:9). Cum poate o persoană, care nu comunică zilnic cu Hristos, să creadă că sentimentele sale sunt sigure, și vrednice de încredere?

 

Ca rezultat, deciziile pe care le-a făcut, în conformitate cu ceea ce-a văzut și bazate pe sentimente, care sunt contrar voii Lui Dumnezeu, au adus consecințe grave în viața lui Samson, judecătorul lui Israel. La sfârșitul vieții i-au scos ochii, care îl ajutau cândva să ia decizii. “Filistenii l-au apucat şi i-au scos ochii; l-au coborât la Gaza şi l-au legat cu nişte lanţuri de aramă. El învârtea la râşniţă în temniţă.” (Judecători 16:21). După ce a rămas orb, în ultimele zile a făcut lucrul unui măgar, învârtea la râșniță, și distra mulțimea de neamuri, care își lăudau idolul. “Au scos pe Samson din temniţă şi el a jucat înaintea lor” (Judecători 16:25)

 

Da, la acea ceremonie, pe care o sărbătoreau neamurile, Samson s-a rugat cu credință: „Doamne Dumnezeule, adu-Ţi aminte de mine, Te rog; Dumnezeule, dă-mi putere numai de data aceasta... ” (Judecători 16:28). Puterea enormă pe care Dumnezeu i-a întors-o, i-a permis să-și judece vrăjmașii, cu prețul vieții sale. Samson este enumerat în lista celor neprihăniți (Evrei 11:32). Iar dacă nu avea să fie egoist, și dacă avea să fie predat Domnului pe deplin, Samson, după cum cred, avea să reușească mai bine să-și izbăvească poporul de la asuprirea filistenilor, și în viața lui nu avea să aibă loc, atât de multe momente condamnabile.

 

Doamne, ajută-mă personal, ca să nu fac compromisuri cu închinătorii la idoli, și cu oamenii imorali, pentru ca să nu deschid ușa rătăcirii și înfrângerii. Ajută-mă să umblu prin credință, ci nu să caut să-mi împlinesc nevoile emoționale! Din zi în zi să depind de Tine, să cer sfaturi de la Tine, și să iau decizii cu ajutorul Tău. Doresc să-mi finisez viața, ca un om, care a trăit o viață plăcută înaintea ochilor Tăi! În numele Lui Iisus. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 “Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie... ” (1 Tesaloniceni 4:3)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 429
  • Export PDF: 3
Opțiuni