“DORESC SĂ MĂ CĂSĂTORESC”... CARE SUNT INTENȚIILE INIMII TALE???
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 13/03/2019
    12345678910 0/10 X

Cu siguranță Dumnezeu dorește să fie întemeiate familii noi, El dorește să fie întemeiate familii binecuvântate, ci nu rănite. El dorește “să te unească cu o persoană printr-un legământ de căsătorie”, ci nu printr-un blestem. De aceea dorește, ca fiii și fiicele Lui să fie pregătiți de la început. Să cercetăm câteva motive:

 

1.      NU ESTE CORECT SĂ TE CĂSĂTOREȘTI, DOAR DIN CAUZA CĂ TE SIMȚI RĂU, SAU TE SIMȚI SINGUR(Ă). Mai întâi de toate trebuie să-ți pui întrebarea: de ce doresc să mă căsătoresc? Să mă facă fericit(ă), sau să împart fericirea cu cineva? Căci Însuși Domnul a zis: “Este mai ferice să dai decât să primeşti.” (Faptele apostolilor 20:35) În special mulți așteaptă de la căsătorie, împlinirea nevoilor lor... pentru ca apoi să facă din soție “mămică”, sau în cazul femeilor, din soț – “un tată grijuliu”... Ești gata să cauți binele celuilalt? Căci apostolul ne învață: “Fiecare din voi să se uite nu doar la foloasele lui, ci şi la foloasele altora. Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus.” (Filipeni 2:4-5)! Martin Luther iubea să repete: “Soția să procedeze în așa fel, ca soțul să se bucure când vine acasă. Iar soțul să facă așa, ca ea să se întristeze, când el pleacă la lucru.”

 

2.      NU ESTE CEA MAI BUNĂ INTENȚIE, SĂ DOREȘTI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI, DIN CAUZA CĂ EȘTI NEMULȚUMIT(Ă) DE STAREA,  DE CARE “AI PARTE”, “CARE ȚI-AI IMPUS-O”: “CINE VA AVEA NEVOIE DE MINE, CINE VA PRIVI LA MINE ÎN VIITOR?” În așa cazuri poți să te căsătorești cu cine n-ar fi, pentru ca măcar cineva să te dorească. Dar tovărășiile rele, companiile rele (chiar și în chipul viitorului soț, sau în cazul bărbaților, viitoarelor soții) distrug obiceiurile bune! (1 Corinteni 15:33) Cineva a zis: “Tu disprețuiești aurul – cineva îl prețuiește foarte mult; tu disprețuiești bogăția – altul tinde spre ea; ți-e îți place pacea, blândețea, intimitatea – lui îi plac vorbele multe și nechibzuite, nerușinarea pe ulițe, și lucrurile rele și de nimic: dacă există o astfel de nepotrivire a calităților, atunci cum poți să te înțelegi foarte bine cu acea persoană? Mai mult de atât, la o astfel de persoană, mintea este stricată, de aceea este iscusită în mijloace de amăgire, este vicleană precum diavolul, și este în stare să influențeze deciziile altora, și să le schimbe gândirea, iar după ce le va shimba gândirea, le va schimba viața.” De aceea, fii foarte atent(ă), ca să nu fii înșelat(ă)!

 

 

3.      FAPTUL CĂ AI TRECUT DE PERIOADA PUBERTĂȚII – NU ESTE SINGURA CERINȚĂ, PENTRU A ÎNTEMEIA O FAMILIE. Măcar că este foarte importantă: “Dacă crede cineva că este ruşinos pentru fata lui să treacă de floarea vârstei şi nevoia cere aşa, să facă ce vrea: nu păcătuieşte, să se mărite.” (1 Corinteni 7:36) Fecioarele nu vor păcătui, dacă se vor mărita. Totul este corect, dar ele vor păcătui, atunci când vor fi măritate, dacă se vor căsători, când vor fi dezvoltate din punct de vedere fizic, dar nu vor avea calitățile duhovnicești necesare. Căci este scris: “Acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele.” (Iacov 3:16)

 

4.      CEI CARE ȘI-AU GĂSIT JUMĂTATEA ÎN BISERICĂ, DESEORI SE GÂNDESC: DACĂ PERSOANA ESTE CREDINCIOASĂ, ÎNSEAMNĂ CĂ TOTUL VA FI BINE. Nu în toate cazurile. Dimpotrivă, pentru o astfel de părere, există un cuvânt, care ne trezește din partea apostolului Pavel: “aș vrea să vi le cruț (îmi este jale de voi)” (1 Corinteni 7:28b). Gândește-te foarte bine, într-adevăr dorești să devii un singur trup cu persoana, care îți place, sau ai presupunerile tale perfecte, cu privire la căsătorie?

 

5.      Se întâmplă, că surorile s-au lăsat ademenite de niște bărbați, încât văd la ei doar avantaje, dar pe lângă faptul, că ei se comportă frumos, când le fac curte, totuși sunt în stare să-și manifeste mânia necontrolată, sunt geloși sau – campioni mondiali, la acea, că petrec foarte mult timp în garaj, și absolut nu sunt învățați să ajute prin casă - nici nu bănuiau aceasta. Nu toate dezavantajele vor ieși la iveală, până ce nu-ți va pune inelul pe deget. Uneori dezavantajele partenerului de căsătorie vor rămâne cu el pentru totdeauna.

Prin urmare, va trebui să le rabzi toată viața. Unde vei fugi? Nu toate lucrurile se schimbă cu anii, și nimeni nu poate garanta, cum va decurge procesul de sfințire a viitorului partener.

 

... De aceea, încearcă TOTUȘI să cunoști mai bine alegerea ta, pentru ca să privești nu doar la partea frumoasă, ci de asemenea și la cea care nu este atractivă. În acest proces nu există suspiciuni greșite, căci frumusețea este înșelătoare, și o astfel de recunoaștere – „un lucru foarte important” când ai de făcut o alegere foarte importantă, care te va influența pentru tot restul vieții.

 

Ține minte, că cei care se vor căsători, vor ajunge să meargă pe câmpul de mine al ispitelor. Excepții nu există, căci pe cei mai mulți tineri, care s-au căsătorit recent, îi așteaptă o luptă duhovnicească. La cineva – partenerul este supărăcios, la altcineva – iubește să se certe, la a treia persoană – manipulare sexuală, și prin tăcere, la altcineva – are pretenții neîntemeiate. Indiferent de ispitele prin care vei trece, va trebui să treci totul cu dragoste.

 

6.      NICIODATĂ SĂ NU TE CĂSĂTOREȘTI DACĂ AI ACEST SCOP: “TE VOI SCHIMBA”. Nu poți fi sigur 100%, că o vei schimba. Dacă avea să fie posibil să-i poți schimba pe toți oamenii, atunci nu avea să fie scris: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6:14)

 

Să-i schimbi caracterul partenerului de căsătorie, ca să fie așa cum îți place, înseamnă să-l pui la un jug cu tine, și până când nu va voi, vei fi chinuit(ă) din cauza aceasta, și vei fi ispitit(ă) să fii nemulțumitor (nemulțumitoare) din cauza aceasta. Dar “Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace.” (1 Corinteni 7:15)

 

7.      NU TE CĂSĂTORI, CU O PERSOANĂ RELIGIOASĂ. Citește foarte atent principiul Apostolului Pavel, care ne învață: “... este liberă să se mărite cu cine vrea; numai ÎN DOMNUL” (1 Corinteni 7:39). Cu acea persoană care este în Domnul, ci nu pur și simplu frecventează o biserică, cântă în cor, are vreo slujire pe lângă cea din biserică, este mai mult sau mai puțin – credincioasă, apoximativ credincioasă, care nu este contra să meargă la biserică, care discută despre lucrurile duhovnicești, care a promis să trăiască o viață creștină... Doar cu acea persoană care este ÎN DOMNUL! ! ! Să fie în Domnul – o condiție din Sfânta Scriptură, pe care trebuie s-o îndeplinești tu și persoana aleasă de inima ta – ia o decizie în Domnul! Cercetează mai profund 1 Corinteni capitolul 7, pentru a afla mai multe detalii, CA SĂ ÎNȚELEGI CE ÎNSEAMNĂ, căci acolo este scrisă această condiție.

 

-         Dumnezeul Milostiv! Îți mulțumesc, că Sfântul Tău Cuvânt “scoate ochelarii cu lentile de culoare roz” de pe ochii fiecărei persoane, care dorește să încheie un legământ de căsătorie, care este pregătită să se cerceteze în conformitate cu adevărul, ca nimeni să nu se înșele cu privire la această decizie foarte importantă. Căsătoria – o binecuvântare foarte minunată! Dar vorbește fiecărei inimi, care dorește să se căsătorească! În numele Domnului Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

  

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 446
  • Export PDF: 3
Opțiuni