Deseori Dumnezeu biruiește în mod măreț, în situații, când oamenii cred că au pierdut...
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/03/2019
    12345678910 0/10 X

Deseori Dumnezeu biruiește în mod măreț, în situații, când oamenii cred că au pierdut. Deseori ni se pare că vrăjmașul își sărbătorește biruința, iar Dumnezeu îi permite aceasta, dar apoi El apare, și distruge toată lucrarea diavolului, și distruge ceea, ce se părea a fi biruința diavolului la prima vedere. Biblia ne spune, “... calea celor răi îi duce în rătăcire.” (Proverbe 12:26) Biruința este mult mai prețioasă și mai măreață, dacă ea este obținută asupra vrăjmașului, care deja și-a sărbătorit triumful.

 

Ne este binecunoscută istoria celor trei tineri iudei, acelor trei tovarăși a lui Daniel. Observăm biruința de o clipă a vrăjmașului: slujitorii Dumnezeului Celui viu au ajuns în cuptor, spre bucuria vrăjmașilor lor; dar a fost mare mirarea celor ce au planificat răul, când au văzut că jertfele lor, se plimbau liber și fără să fie vătămați în cuptorul foarte fierbine. Împăratul Nebucadnețar a zis: ‘„N-am aruncat noi în mijlocul focului trei oameni legaţi?” Ei au răspuns împăratului: „Negreşit, împărate!”’ (Daniel 3:24) Când au ieșit din cuptor după porunca împăratului, nici miros de foc nu se prinsese de ei, vreun fir de păr nu era pârlit. Au ars doar funiile cu care au fost legați: “căci nu este niciun alt dumnezeu care să poată izbăvi ca El” (Daniel 3:29) La prima vedere, pare că a fost o înfrângere, dar a avut loc o biruință miraculoasă. Dumnezeu a fost proslăvit prin slujitorii Lui credincioși: ‘Nebucadneţar a luat cuvântul şi a zis: „Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, care a trimis pe îngerul Său şi a izbăvit pe slujitorii Săi care s-au încrezut în El, au călcat porunca împăratului şi şi-au dat mai degrabă trupurile lor decât să slujească şi să se închine altui dumnezeu decât Dumnezeului lor!’ (Daniel 3:28)

 

Și noi de asemenea trecem prin situații, “când suntem aruncați în cuptorul foarte fierbinte”, când vrăjmașii se bucură, și se pare că nu mai există speranță să învingem. Cât este de important, ca în așa momente dificile să nu ne pierdem credința și curajul, să nu cârtim, zicând: “De ce Dumnezeu nu ne-a păzit de cuptorul foarte fierbinte?” Ține minte, că Dumnezeu, deseori obține biruința, atunci când oamenilor li se pare că este o înfrângere.

 

De aceea, nu crede că este o înfrângere, acea încercare, de care ai parte azi, ci pune-ți nădejdea în Dumnezeul Cel viu, Care te va duce spre biruință. Chiar dacă Dumnezeu nu-ți va da biruința îndată, totuși acesta nu este un motiv, să cazi în disperare. Încrede-te în promisiunea Lui: ‘căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”’ (Evrei 13:5)

 

Rugăciunea:

Doamne! Nu există un alt Dumnezeu, Care să poată izbăvi ca Tine! Tu ne treci prin “foc”, de asemenea ne scoți de acolo. Nu există așa împrejurări, care nu sunt controlate de Tine, de puterea Ta suverană. Îți mulțumesc, pentru că îmi crești credința, cu ajutorul “focului”, făcând să devină aur prețios. Îți mulțumesc, că Te proslăvești prin biruință, când Îți împlinești scopurile în viața mea. Ajută-mă să rămân slujitorul Tău, când credința mea va fi încercată prin “foc”. În numele Lui Iisus.

Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 405
  • Export PDF: 3
Opțiuni